Με πέντε νέες πρεμιέρες κάνει το ντεμπούτο της η πρώτη κινηματογραφική εβδομάδα του Οκτωβρίου, βάζοντας το κινηματογραφόφιλο κοινό σιγά σιγά στις κλειστές αίθουσες.

Από τις ταινίες που σίγουρα θα κεντρίσουν το κοινό ένα θρίλερ στο οποίο αποκαλύπτονται διεστραμμένα μυστικά και προθέσεις αλλά και η επανέκδοση της ταινίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ, «Τα Σαγόνια του Καρχαρία».

Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι (Mrs Harris Goes to Paris)

Δραματική κομεντί, 120΄

Σκηνοθεσία: Άντονι Φαμπιάν

Πρωταγωνιστούν: Λέσλι Μάνβιλ, Ιζαμπέλ Ιπέρ, Λαμπέρ Γουιλσόν, Αλμπα Μπαπτίστα

Στο Λονδίνο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Άντα Χάρις (την υποδύεται η υποψήφια για Όσκαρ Λέσλι Μάνβιλ) κερδίζει τα προς το ζην, καθαρίζοντας σπίτια. Η ίδια ζει μια μοναχική ζωή από τότε που ο αγαπημένος της σύζυγος, Έντι, χάθηκε στη μάχη, αλλά δεν είναι ο τύπος που μελαγχολεί ή παραπονιέται για τις συνθήκες που επικρατούν. Κι όμως, όταν η πάντα ρεαλίστρια κυρία Χάρις εντοπίζει ένα αφάνταστα υπέροχο φόρεμα Christian Dior κρεμασμένο στην κρεβατοκάμαρα ενός πλούσιου πελάτη της, νιώθει ένα συντριπτικό αίσθημα πόθου.

Η Πρόσκληση (The Invitation)

Θρίλερ, 105

Σκηνοθεσία: Τζέσικα Μ. Τόμσον

Πρωταγωνιστούν: Νάταλι Εμάνουελ, Τόμας Ντόχερτι, Στέφανι Κορνέλιουσεν

Μετά το θάνατο της μητέρας της και έχοντας μείνει μόνη στον κόσμο, η Evie (Nathalie Emmanuel) κάνει τεστ DNA και ανακαλύπτει πως έχει έναν μακρινό ξάδελφο, την ύπαρξη του οποίου δεν γνώριζε. Όταν η νέα της οικογένεια την προσκαλεί σε έναν χλιδάτο γάμο στην αγγλική εξοχή, αρχικά σαγηνεύεται από τον αριστοκράτη οικοδεσπότη, όμως σύντομα βρίσκεται παγιδευμένη σε έναν εφιάλτη επιβίωσης, καθώς πίσω από την οικογενειακή ιστορία αποκαλύπτονται διεστραμμένα μυστικά και προθέσεις.

Τα Σαγόνια του Καρχαρία (Jaws)

Περιπέτεια, 124΄

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ

Πρωταγωνιστούν: Ρόι Σάιντερ, Ρόμπερτ Σο, Ρίτσαρντ Ντρέιφους, Λορέιν Γκάρι

Όταν ένας αιμοδιψής καρχαρίας εξαπολύει δολοφονικό χάος σε μια παραλιακή κοινότητα, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, τότε θα αναλάβουν να κυνηγήσουν το θηρίο ο τοπικός σερίφης, ένας υδροβιολόγος και ένας παλιός θαλασσοπόρος.

Πνεύμα από Σπίτι (Finnick)

Κινούμενα Σχέδια, 82΄

Σκηνοθεσία: Ντένις Τσερνόβ

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται οι: Θάνος Λέκκας, Ζωή Πετράκη, Σταύρος Σιούλης, Κωνσταντίνος Καϊκής, Νίκος Παπαδόπουλος, Τζίνη Παπαδοπούλου, Φώτης Πετρίδης, Βάσια Λακουμέντα, Ντίνος Σούτης, Γιώργος Μαντάς

Ο Φίνικ είναι ένα νεαρό φιν, που δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την ευθύνη που έχει να φτιάξει ένα ζεστό σπιτικό για την οικογένεια που θα μένει μαζί του. Κάνει απλώς φάρσες στους «δικούς του» και αυτός είναι ο λόγος που καμία από τις οικογένειες δεν  θέλει να μείνει για πολύ στο σπίτι του. Όλα αλλάζουν, όταν μια νέα οικογένεια έρχεται στο σπίτι του, και τα κόλπα του Φίνικ φαίνεται να μην πιάνουν. Εκεί γνωρίζει την 13χρονη Κριστίν, ενώ στην πόλη αρχίζουν να συμβαίνουν διάφορα ανεξήγητα γεγονότα. Ο Φίνικ και η Κριστίν, που είναι τόσο διαφορετικοί, θα πρέπει να συνεργαστούν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να λύσουν μια σειρά μυστηρίων και να σώσουν την πόλη.

Ο Κοτολαγός

Κινούμενα Σχέδια, 91΄

Σκηνοθεσία: Μπεν Στάσεν, Μπένζαμιν Μουσκέ

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται οι: Τάκης Σακελλαρίου, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Τάσος Τζιβίσκος, Βασίλης Μήλιος, Γιάννης Υφαντής

Η ταινία ακολουθεί έναν νεαρό ήρωα γεννημένο μισό κοτόπουλο, μισό λαγό που υιοθετήθηκε από τον Βασιλιά Πίτερ, έναν διάσημο λαγο-εξερευνητή. Πρόθυμος να ταιριάξει και να αγαπηθεί παρά τη διαφορετικότητά του, έχει εμμονή με την περιπέτεια… αν και αδέξιος. Όταν ο μεγαλύτερος εχθρός του βασιλείου, ο ίδιος του ο θείος, δραπετεύσει από τη φυλακή και απειλήσει να ανατρέψει τον πατέρα του, ο Κοτολαγός θα ξεκινήσει έναν επικό αγώνα ενάντια στο χρόνο για να τον σταματήσει.