Δέκα χρόνια μετά την τελευταία κινηματογραφική συνεργασία τους, στο «The Terminal», ο Τομ Χανκς και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ φαίνεται πως είναι έτοιμοι για να γυρίσουν μαζί, ο ένας στον πρωταγωνιστικό ρόλο και ο άλλος πίσω από τις κάμερες, ακόμα μια ταινία.

Οι δυο σταρ του Χόλυγουντ, όπως ανακοινώθηκε, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για ακόμα μια κινηματογραφική επιτυχία, με θέμα τον «ψυχρό πόλεμο», με τον τίτλο της ταινίας να μην έχει βρεθεί ακόμα.

Πρόκειται για ένα πολιτικό θρίλερ που αναφέρεται στην αληθινή του Τζέιμς Ντόνοβαν, ενός διάσημου δικηγόρου από τη Νέα Υόρκη, που του ανατέθηκε από τη Cia να διαπραγματευτεί κρυφά την απελευθέρωση του Αμερικανού αεροπόρου Φράνσις Γκάρι Πάουερς που καταρρίφθηκε από τους Σοβιετικούς ενώ βρισκόταν σε μυστική αποστολή πετώντας με το «αόρατο» κατασκοπευτικό αεροπλάνο «U-2» και διαδραματίζεται μεταξύ 1960 και 1962.

Ο Πάουερς είχε συλληφθεί ζωντανός και οι ΗΠΑ είχαν ομολογήσει πως βρισκόταν σε μυστική αποστολή, με τον πιλότο να καταδικάζεται σε τρία χρόνια φυλάκισης και σε εφτά χρόνια καταναγκαστικών έργων, αλλά χάρη στις ενέργειες του Ντόνοβαν, απελευθερώθηκε στις 10 Φεβρουαρίου το 1962, όταν και έγινε ανταλλαγή με τον Σοβιετικό κατάσκοπο Ουίλιαμ Φίσερ.

Σπίλμπεργκ και Χανκς ξεκίνησαν να συνεργάζονται το 1998 με την «Διάσωση του στρατιώτη Ράιαν» που αποκόμισε περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ σε εισπράξεις, συνέχισαν με το «Πιάσε με αν μπορείς» που κέρδισε δύο υποψηφιότητες για τα Όσκαρ.