Αρκετές νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις σκοτεινές αίθουσες τη βδομάδα που ξεκινά σήμερα, με το βιογραφικό φιλμ για τον Μαντέλα να ξεχωρίζει.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Μαντέλα: Ο Δρόμος Προς την Ελευθερία»

Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Τζάστιν Τσάντγουικ με τους: Άιντρις Έλμπα, Ναόμι Χάρις, Τόνι Κγκορόγκε

Η ζωή και ο αγώνας του νοτιοαφρικανού ακτιβιστή Νέλσον Μαντέλα κατά του απαρτχάιντ, από τη δεκαετία του ’40 ως την πολύχρονη φυλάκισή του και την εκλογή του το 1994 στη θέση του προέδρου της δημοκρατίας.

«Δικός της»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Σπάικ Τζόνζι με τους: Γιόακιν Φίνιξ, Έιμι Άνταμς, Ρούνι Μάρα

Στο Λος Άντζελες του κοντινού μέλλοντος ένας μοναχικός συγγραφέας αναπτύσσει μια παράξενη ερωτική σχέση με το τεχνητής νοημοσύνης λειτουργικό σύστημά του.

«RoboCop»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Χοσέ Παντίλα με τους: Άμπι Κόρνις, Γκάρι Όλντμαν, Μάικλ Κίτον, Τζόελ Κίναμαν

Στο Ντιτρόιτ του 2028 ο οικογενειάρχης και αδιάφθορος αστυνομικός Άλεξ Μέρφι τραυματίζεται θανάσιμα, δίνοντας στην αδίστακτη πολυεθνική OmniCorp την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα ανθρώπινο ρομπότ-υπερασπιστή του νόμου και να αστυνομεύσει μ’ αυτόν τον τρόπο ολόκληρες τις ΗΠΑ.

«Delivery Man»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Κεν Σκοτ με τους: Βινς Βον, Κρις Πρατ,, Κόμπι Σμάλντερς

Ο Ντέιβιντ είναι ένας καθημερινός σαραντάρης με μεγάλα χρέη και μια φιλενάδα που του ανακοινώνει πως είναι έγκυος. Τα προβλήματά του, όμως, μόλις αρχίζουν, καθώς ένας δικηγόρος τον πληροφορεί πως είναι πατέρας 533 ακόμα παιδιών από τη νεανική «θητεία» του ως δωρητή σπέρματος.

«Το Δέντρο και η Κούνια»

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Μαρία Ντούζα με τους: Μυρτώ Αλικάκη, Ηλία Λογοθέτη, Μιριάνα Καράνοβιτς

Η Ελένη, καθηγήτρια καρδιολογίας στο Λονδίνο, έρχεται για πασχαλινές διακοπές με τη δεκάχρονη κόρη της στο πατρικό της. Η γνωριμία της με τη Νίνα, μια Σέρβα που προσέχει τον πατέρα της, με τον οποίο εκείνη διατηρεί μια απόμακρη σχέση, θα γίνει η αφορμή για να αποκαλυφθούν μια σειρά από επώδυνα οικογενειακά μυστικά.

«Η Χαρά και η Θλίψη του Σώματος»

Ελληνοκυπριακή ταινία, σκηνοθεσία Ανδρέας Πάντζης με τους: Γιώργο Χωραφά, Χάρη Αμπράζη, Σίλβια Πέτκοβα

Ύστερα από πενταετή φυλάκιση για παραχάραξη δολαρίων, ο Ευαγόρας επιστρέφει στην κανονική ζωή της Λευκωσίας και αναζητά τον φίλο του Μιλέν, τον οποίο δεν κατέδωσε όταν συνελήφθη. Τα ίχνη του θα τον οδηγήσουν στη Βάρνα της Βουλγαρίας, όπου θα γνωρίσει την όμορφη Ντίτα και θα βρεθεί στο στόχαστρο της Ιντερπόλ.

«Ομάρ»

Παλαιστινιακή ταινία, σκηνοθεσία Χανί Αμπού-Ασάντ με τους: Άνταμ Μπακρί, Λιμ Λουμπανί, Γουαλίντ Ζουάιτερ

Ο νεαρός Παλαιστίνιος Ομάρ και δυο παιδικοί του φίλοι, με την αδελφή ενός εκ των οποίων εκείνος είναι ερωτευμένος, σκοτώνουν έναν Ισραηλινό στρατιώτη. Όταν ο Ομάρ συλληφθεί, θα βρεθεί παγιδευμένος ανάμεσα στον εκβιασμό των δυνάμεων κατοχής και την καχυποψία των δικών του συναγωνιστών.

«Το Ουράνιο Τόξο»

Σοβιετική ταινία, σκηνοθεσία Μαρκ Ντονσκόι με τους: Νίνα Αλισόβα, Βέρα Ιβάσοβα, Χανς Κλέρινγκ

Τα δεινά ενός υπό γερμανική κατοχή ουκρανικού χωριού κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.