Η πολυαναμενόμενη ταινία για τη ζωή του Ντόναλντ Τραμπ, πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στο 77ο Φεστιβάλ Καννών. O Σεμπάστιαν Σταν θα υποδυθεί τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ στο «The Apprentice» του βραβευμένου Ιρανού σκηνοθέτη Αλί Αμπάσι.

Μαζί του ο βραβευμένος με Emmy και Χρυσή Σφαίρα Τζέρεμι Στρονγκ στον ρόλο του διαβόητου δικηγόρου Ρόι Κον, ο οποίος υπήρξε μέντοράς του στα πρώτα χρόνια της καριέρας του. Η ταινία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, περιγράφεται ως «μια εξερεύνηση δύναμης και φιλοδοξίας, σε έναν κόσμο διαφθοράς και εξαπάτησης. Επικεντρώνεται στις προσπάθειες του Tραμπ να δημιουργήσει την αυτοκρατορία του στο τομέα των ακινήτων στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1970 και του 1980, εξετάζοντας επίσης τη σχέση του με τον Ρόι Κον».

Σεμπάστιαν Σταν

Σύμφωνα με το Deadline, «είναι μια ιστορία μέντορα-προστατευόμενου που περιγράφει την προέλευση μιας αμερικανικής δυναστείας. Γεμάτο με χαρακτήρες μεγαλύτερους από τη ζωή, αποκαλύπτει το ηθικό και ανθρώπινο κόστος μιας κουλτούρας που ορίζεται από νικητές και ηττημένους».

Tο πρωταγωνιστικό καστ συμπληρώνουν η υποψήφια για Όσκαρ Μαρία Μπακάλοβα ως Ιβάνα Τραμπ και ο Μάρτιν Ντόνοβαν στο ρόλο του πατέρα του Ντόναλντ Τραμπ, Φρεντ. Το σενάριο είναι του Γκάμπριελ Σέρμαν

Η ταινία θα είναι μεταξύ των φετινών παραγωγών στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών μαζί με το «Megalopolis», του Φράνσις Φορντ Κόπολα, το «The Shrouds» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Κinds of Kindness». Aμέσως μετά την ανακοίνωση του φεστιβάλ δόθηκε στη δημοσιότητα και το πρώτο στιγμιότυπο του Σεμπάστιαν Σταν ως Τραμπ, ο οποίος φορώντας ένα εκρού κοστούμι κάθεται στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου και τηλεφωνεί μαζί με τον «μέντορά του» που τον υποδύεται ο Τζέρεμι Στρονγκ.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2023 και ολοκληρώθηκαν στις 28 Ιανουαρίου του 2024.
Το 77ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 14 μέχρι και τις 25 Μαΐου.