Η ομάδα του Lordoftheseries.gr είδε την πετυχημένη γαλλική σειρά H.I.P. (Haut Potentiel Intellectuel) που προβάλλεται στην Cosmote TV και γράφει την γνώμη του.

Μια νύχτα, ενώ εργαζόταν ως καθαρίστρια σε ένα αστυνομικό τμήμα, η Μοργκάν δεν μπορεί να αντισταθεί στο να “διορθώσει” τα στοιχεία σε έναν πίνακα έρευνας. Όταν οι αστυνομικοί επιστρέφουν την επόμενη ημέρα, συνειδητοποιούν ότι τους έχει φέρει πολύ πιο κοντά στο να εντοπίσουν τον ύποπτο. Αποδεικνύεται ότι η Μοργκάν έχει υψηλή νοημοσύνη αν και το IQ της 160 δεν της έχει βοηθήσει και πολύ στην καθημερινή της ζωή! Μετά από ανάκριση και δοκιμασία της μεθόδου της, η αστυνομία αποφασίζει να την προσθέσει στην ομάδα για να τους βοηθήσει να εντοπίσουν και να συλλάβουν πανέξυπνους εγκληματίες.

Παρά το ασύμμετρο δίδυμο που σχηματίζει με τον αρχηγό της αστυνομικής ομάδας, η πρώτη τους κοινή προσπάθεια είναι επιτυχής. Η Μοργκάν κάνει συμφωνία με τους αστυνομικούς και να εργαστεί για αυτούς, αλλά με αντάλλαγμα να εργαστούν και αυτοί για εκείνη ξανανοίγοντας μια έρευνα για τον πρώτο αληθινό της έρωτα, ο οποίος εξαφανίστηκε πριν από δεκαπέντε χρόνια, όταν ήταν έγκυος με το παιδί τους.

Η αλήθεια είναι πως μου το έλεγαν καιρό να την δω καθώς αν και όχι στην πιο σοβαρή μορφή του, υπάρχει το αστυνομικό-έξυπνο στοιχείο. Όπως φάνηκε λοιπόν είχαν μεγάλο δίκαιο. Πάμε να μιλήσουμε και για τις δύο season, καθώς δεν έχω να ξεχωρίσω κάτι. Ίσως αν έπρεπε να διαλέξω μπορώ να πω πως η πρώτη season ήταν λίγο καλύτερη.

Πιο συγκεκριμένα, σεναριακά η σειρά είναι εξαιρετική, καθώς κάνει αυτό που αυτοπροσδιορίζεται, χωρίς να υπερβάλει ή να δείξει κάτι άλλο. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά είναι μία αστυνομική σειρά με έντονο το κωμικό στοιχεία που κατά την άποψή μας περιέχει από τις πιο έξυπνες υποθέσεις. Μπορεί να είναι επαναλαμβανόμενο το μοτίβο αλλά κάθε επεισόδιο είναι και μία νέα ιστορία.

Υποκριτικά η πρωταγωνίστρια Audrey Fleurot είναι και αυτή που κλέβει την παράσταση. Βέβαια για να το κάνει αυτό έχει ένα υπόλοιπο cast με εξαιρετική χημεία μεταξύ τους που βγαίνει και αυτό το ωραίο αποτέλεσμα.

Σκηνοθετικά είναι σε πολύ καλό επίπεδο καθώς βοηθά τους τηλεθεατές να μπουν στο μυστήριο αλλά και στον τρόπο σκέψης της Morgane, με αποτέλεσμα να κατανοεί καλύτερα την λύση κάθε μυστηρίου.

Αν ψάχνετε για την επόμενη ένοχη απόλαυσή σας και να κολλήσετε με κάτι όχι τόσο “βαρύ” και που σίγουρα δεν θα μετανιώσετε, το H.I.P είναι το ιδανικό. Θα τολμήσω να πω πως ίσως ήταν και καλύτερο από το Poker Face, που αν εξαιρέσεις τα μεγάλα ονόματα, σαν σενάριο και υποθέσεις δεν με κράτησαν αρκετά.

Η σειρά θεωρείται από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Γαλλικής τηλεόρασης και αρκετά remake έχουν ξεκινήσει ανά τον κόσμο, με αποκορύφωμα το ABC που ετοιμάζει την σειρά με χολιγουντιανά ονόματα. Αναμένουμε.

Η σειρά στην χώρα μας είναι διαθέσιμη στην COSMOTE TV. Παίζεται ήδη ο 3ος κύκλος και θα επανέλθουμε με review.