Με τίτλο «Six Four», η νέα αστυνομική σειρά του BBC, έχει αρκετούς λόγους για να τραβήξει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Ο πρώτος λόγος είναι το όνομα του δικτύου και ο δεύτερος η ιστορία που ξετυλίγεται στην αστυνομική σειρά.

Η σειρά που είναι εμπνευσμένη από το εξαιρετικά επιτυχημένο ομώνυμο ιαπωνικό βιβλίο, διαδραματίζεται κυρίως στη Γλασκώβη και είναι μια συναρπαστική ιστορία διαφθοράς, προδοσίας και αναζήτησης της αλήθειας.

Όταν η έφηβη κόρη τους εξαφανίζεται, ο ντετέκτιβ της αστυνομίας της Γλασκώβης, Chris O’Neill, και η σύζυγός του Michelle που ήταν πρώην μυστικός αξιωματικός, χρησιμοποιούν τις ικανότητές τους για να προσπαθήσουν να την εντοπίσουν.

Η Μισέλ κατευθύνεται στο Λονδίνο σε μια αναζήτηση που την φέρνει επικίνδυνα κοντά στον εγκληματικό υπόκοσμο που προηγουμένως είχε δραπετεύσει. Από την άλλη ο Chris λαμβάνει μια πληροφορία για μια γνωστή ανεξιχνίαστη απαγωγή στην οποία εμπλέκεται μια άλλη έφηβη.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Αν και ξεκινά δυνατά με ένα πρώτο επεισόδιο να σου κρατά το ενδιαφέρον, στην πορεία κάπου έχασε στο σενάριο. Ίσως μεγάλο ρόλο έπαιξε πως έχει μόλις τέσσερα επεισόδια που μέσα σε αυτά πρέπει να χωρέσεις την ιστορία.

Πιο συγκεκριμένα σεναριακά αν και βασίζεται σε βιβλίο, υπήρξαν πολλές στιγμές που έχανες το ενδιαφέρον σου με το όπως εξελισσόταν η πλοκή. Δεν σημαίνει πως έγινε κάτι το τόσο τραγικό που να σε χαλάσει ή να μην θες να το συνεχίσεις, αλλά σίγουρα υπήρχαν κενά.

Σκηνοθετικά δεν είχε το κάτι παραπάνω καθώς δεν υπάρχει έντονη δράση στην σειρά, αλλά τα πλάνα στα σοκάκια του Ενδιμβούργου αλλά και σε ολόκληρη την Σκωτία, ήταν πανέμορφα. Υποκριτικά, όπου είναι και το δυνατό σημείο της σειράς, οι δύο πρωταγωνιστές Vinette Robinson που υποδύεται την Michelle αλλά και ο Kevin McKidd που υποδύεται τον Chris, ήταν πάρα πολύ καλοί. Μην ξεχάσω βέβαια και τον James Cosmo που υποδυόταν τον Jim Mackie που ήταν επίσης καλός και τον γνωρίζουμε σαν Jeor Mormont Lord Commander της Night’s Watch στο Game of Thrones.

Κλείνοντας σίγουρα δεν είναι μία σειρά που δεν θα δεις, από την άλλη όμως δεν «κληρονομεί» και τις απίστευτες αστυνομικές σειρές που μας έχει συνηθίσει το BBC. Αν και όπως τελειώνει θα μπορούσε να σταθεί το τέλος ή και να υπάρξει συνέχεια αν θέλουν, δυστυχώς δεν γνωρίζουμε ακόμη αν πρόκεται για μίνι σειρά ή αν θα υπάρξει και 2η season.

Στην χώρα μας η σειρά είναι διαθέσιμη στην COSMOTE TV.