Σε δυο μέρη θα χωριστεί η τέταρτη σεζόν της σειράς «You». Στο πρώτο μέρος της σεζόν, οι θαυμαστές της σειράς είδαν τον Joe να μπαίνει σε ένα νέο μονοπάτι και παρουσιάστηκε ως θύμα που ψάχνει να βρει έναν δολοφόνο που του δημιουργεί μπελάδες. Η σειρά συχνά έχει καταφέρει να δημιουργεί ένα σοκ και κάπως έτσι εξελίσσονται τα πράγματα στο 2ο μέρος της σεζόν.

Οι αποκαλύψεις έρχονται αρκετά νωρίς οπότε θα πρέπει να αναφερθούμε σε αυτά ονομαστικά. Αν δεν έχεις ολοκληρώσει το δεύτερο μέρος της σεζόν καλό θα ήταν να σταματήσεις εδώ και να συνεχίσεις στο κομμάτι «η άποψη μας» όπου εκεί θα είσαι ασφαλής από Spoilers.

Ακολουθούν Spoilers

Τα εναπομείναντα 5 επεισόδια της σεζόν είχαν ξεκάθαρο ως στόχο να δημιουργήσουν μια ταραχή στα όσα μέχρι τώρα είχε χτίσει η σεζόν. Αυτό που είχαμε ως πληροφορία, δηλαδή ότι ο Rhys είναι ο δολοφόνος των πλουσίων, έρχεται να γκρεμιστεί όταν καταλαβαίνουμε πως ο Joe ή μάλλον Jonathan θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί και στο «Split». Όπως αποκαλύπτεται ο Joe έχει ξεφύγει τόσο πολύ που πλέον έχει δημιουργήσει μια άλλη προσωπικότητα και στην προσπάθεια του να είναι ο καλός της ιστορίας για μια φορά καταλήγει να κάνει τα χειρότερα εγκλήματα που θα μπορούσε κατηγορώντας τον Rhys ο οποίος ουσιαστικά βλέπουμε να είναι μια δημιουργία της φαντασίας του προκειμένου να παρουσιάσει την πλευρά του εαυτού του που θέλει να κρύψει. Η μία μεγάλη ανατροπή της σεζόν είναι αυτή κάτι που βρήκα αρκετά δημιουργικό καθώς θα μου ήταν κάπως βαρετό να έχουμε τον Joe να προσπαθεί να σταματήσει έναν άλλον δολοφόνο.

Η 2η μεγάλη ανατροπή έρχεται λίγο αργότερα και αφορά την Marienne που όπως όλα δείχνουν ο Joe δεν άφησε να φύγει ελεύθερη και ωραία, αντιθέτως την έχει εγκλωβίσει στο περίφημο κλουβί του και απλά την έχει ξεχάσει εκεί καθώς η νέα του προσωπικότητα έχει έρθει στην επιφάνεια. Η συγκεκριμένη ιστορία με έπιασε πραγματικά απροετοίμαστο και ήταν μια πολύ έξυπνη ανατροπή. Μάλιστα η αγωνία και η προσπάθεια της Marienne να ξεφύγει δίνουν μια πολύ όμορφη ένταση στα επεισόδια αυτά. Κατά κάποιον τρόπο η παρουσία της κινεί την ιστορία σε ένα λιγότερο μονότονο μονοπάτι και η «σύγκρουση» με τον Joe έχει αρκετό ενδιαφέρον καθώς τον φέρνει αντιμέτωπο με πρόσωπα του παρελθόντος του. Το συγκεκριμένο story έρχεται να με πει βιαστικό που είχα κρίνει αρνητικά την ιστορία της Marienne στο πρώτο μισό της σεζόν κάτι που δεν με πειράζει και πολύ καθώς μας δόθηκε μια πλοκή αξία παρακολούθησης.

Το Trailer είχε ήδη αποκαλύψει την επιστροφή της Victoria Pedretti ως Love και ενώ έρχεται σαν φαντασία του Joe η παρουσία της είναι απολαυστική και σίγουρα ένα πολύ δυνατό σημείο για την σεζόν. Κάτι που αποδεικνύει το πώς η Victoria έχει σημαδέψει με την ερμηνεία της την σειρά (ναι είμαι Fanboy και δεν το κρύβω). Παράλληλα η ιστορία εξελίσσεται με τον Joe να προχωράει την σχέση του με την Kate και να έρχεται αντιμέτωπος με την εξουσία του πατέρα της, ενώ εξαιρετικά σημαντικό ρόλο παίζει και η Nadia που καταφέρνει να καταλάβει το τέρας που ο Joe προσπαθεί να κρύψει.

Το τέλος της σεζόν παρουσιάζει την πιο τρομακτική εκδοχή του Joe μέχρι τώρα έχοντας εξουσία, ένα άτομο να τον στηρίζει και το μυαλό του συμφιλιωμένο με την πραγματική του φύση, μένει να δούμε τι (και αν) θα μπορέσει να τον σταματήσει.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Μπορώ να πω πως το πρώτο μέρος της σεζόν με απογοήτευσε ελαφρώς. Το δεύτερο μέρος ωστόσο είναι πολύ πιο ευχάριστο και δίνει αρκετές ανατροπές στον θεατή αξίες να του θυμίσει γιατί αγάπησε αυτήν την σειρά. Κάποια πράγματα σίγουρα λαμβάνουν παράλογες κατευθύνσεις και γίνονται με τρόπο βιαστικό και αυτός είναι ο λόγος που η σεζόν συγκριτικά δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στην μέχρι τώρα πορεία της σειράς. Ερμηνευτικά έχουμε πολύ δυνατές στιγμές εννοείται από τον Penn Badgley που σε αυτήν την σεζόν κλέβει τις εντυπώσεις με τον ανταγωνισμό να μην είναι ψηλά στο υπόλοιπο Cast.

Ο Ed Speleers που ενσαρκώνει τον Rhys είναι μια πάρα πολύ ωραία παρουσία και προσθήκη στην 4η σεζόν από την άλλη η Kate της Charlotte Ritchie συνεχίζει να μου δημιουργεί αφάνταστη βαρεμάρα και ερμηνευτικά και ως χαρακτήρας. Για εμένα σίγουρα είναι το πιο αταίριαστο ταίρι του Joe με την χημεία και την έλξη ανάμεσα στους δύο χαρακτήρες να απουσιάζει δραματικά. Η αφήγηση της σειράς όπως πάντα είναι απολαυστική και κάτι που ευτυχώς δεν αλλάζει. Το You θα επιστρέψει για 5η και τελευταία σεζόν όπως ανακοινώθηκε, μένει λοιπόν να δούμε πιο θα είναι το τέλος που θα πάρει ο Joe.