Στην σειρά Suspect (Ο ύποπτος) ακολουθούμε τον ντετέκτιβ Danny Frater όπου ανακαλύπτει ξαφνικά στο νεκροτομείο που πηγαίνει για άλλη υπόθεση, το πτώμα της κόρης του. Προσπαθώντας να συνέλθει από το σοκ, η ιατροδικαστής τον ενημερώνει πως πρόκειται για αυτοκτονία. Βέβαια αν και όλα αυτό δείχνουν, ο Danny δεν πείθεται για αυτό και ξεκινά μόνος του να βρει την αλήθεια. Άραγε θα βρει κάποιον ένοχο ή τα συναισθήματά του δεν τον αφήνουν να δει την πραγματικότητα;

Ακολουθεί το review της σειράς από την συντακτική ομάδα του Lordoftheseries.gr

Την ποιότητα του ηθοποιού James Nesbitt, την γνωρίζουμε και αυτός ήταν ο λόγος που είδαμε και την νέα αστυνομική σειρά “Suspect”. Η σειρά βασίζεται στην Δανέζική με τίτλο “Forhoret” που κατά την άποψή μας ήταν και καλύτερη.

Σεναριακά η σειρά ήταν βασισμένη σε ήδη υπάρχουσα Δανέζικη, που από ότι φαίνεται εκεί έκαναν καλύτερη δουλειά. Όλα κυλούν πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα κάπου να χάνεις βασικές λεπτομέρειες ή ακόμη και ευκολίες στους χαρακτήρες. Σίγουρα μεγάλο ρόλο παίζει πως τα επεισόδια είναι 25λεπτά.

Σκηνοθετικά είναι σε καλό επίπεδο όπως και η φωτογραφία του χωρίς όμως τις μεγάλες εκπλήξεις. Αν κάτι μου άρεσε αρκετά ήταν η λεπτομέρεια πως σε κάθε επεισόδιο που ήταν αφιερωμένο σε κάθε ύποπτο, οι τίτλοι αρχής ήταν και αναλόγως διαμορφωμένοι. Μικρή λεπτομέρεια θα μου πείτε, αλλά κάνει την διαφορά.

Υποκριτικά, που ήταν και το δυνατό κομμάτι της σειράς, αν και έχει κάποια καλά ονόματα εκτός του Nesbitt, όπως ο Sam Heugan και η Joely Richardson, η σειρά είναι καθαρά όλη πάνω στον πρωταγωνιστή, μη δίνοντας μεγάλο χρόνο στους υπόλοιπους, που δεν ήταν όμως καθόλου κακοί.

Κλείνοντας αν και ο Nesbitt προσπάθησε με την υποκριτική του, η σειρά δεν είναι κάτι το πολύ αξιόλογο. Αν μάλιστα θέλετε και το συγκεκριμένο αστυνομικό είδος, σίγουρα υπάρχουν πολύ καλύτερα. Βέβαια πολλές φορές έχω αναφέρει τις “σειρές φαγητού” που σημαίνει μικρά επεισόδια που δεν απαιτούν την μεγάλη συγκέντρωση σε αυτά. Έτσι λοιπόν είναι και η σειρά “Suspect” που αν και αστυνομική, μπορείτε άνετα να παρακολουθήσετε τα 25λεπτα 8 επεισόδια της 1η season σε χαλαρή στιγμή σας. Η σειρά όπως τελείωσε φαίνεται να αφήνει ανοιχτή μία 2η season χωρίς να υπάρχει κάτι επίσημο ακόμη.

Δείτε το τρέιλερ

Όλα τα επεισόδια είναι διαθέσιμα στην χώρα μας στην COSMOTE TV. Αν θέλετε βέβαια κάτι αστυνομικό από την ίδια πλατφόρμα, εννοείται πως πρέπει να δείτε το “Sherwood“