Το καλοκαιράκι θέλει εξόδους για μεζεδάκια με παγωμένη μπύρα ή ούζο σε τραπεζάκια έξω. Γι’ αυτό κι εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τέλεια καφενεία σε πεζόδρομους της πόλης. Στέκια που ενδείκνυνται τόσο για μεσημεριανή όσο και για βραδινή γευστική βόλτα με την παρέα.

Μαγαζιά με αυθεντικό χαρακτήρα και άκρως παρεΐστικο κλίμα για να σας κάνουν να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη στιγμή, ξεχνώντας, έστω και για λίγο, την καθημερινότητα.

Σβούρα

Η μοντέρνα εκδοχή του παραδοσιακού καφενείου στον πεζόδρομο της Δράκου (νο 8) στο Κουκάκι. Με εικόνα και κυρίως φιλοσοφία παραδοσιακού καφενείου από το 2010 σερβίρει μερακλίδικο καφέ και γευστικό πρωινό, ενώ από το μεσημεράκι και μετά, στρώνει τραπέζι για «μεζεδέσματα», όπως αναγράφονται και στον κατάλογό του, συνοδεία ελληνικών αποσταγμάτων –τσίπουρο, ούζο, ρακή, με επιλεγμένα προϊόντα από διάφορα σημεία της Ελλάδας (μανούρα Σίφνου, ταλαγάνι Μεσσηνίας, κρητικά πιάτα κ.α.).

Ωραία Ελλάς

Καφενείο η Ωραία Ελλάς

Στο Κέντρο Ελληνικής Παράδοσης, στο Μοναστηράκι, βρίσκεται η Ωραία Ελλάς (Μητροπόλεως 59), ένα από τα ομορφότερα παραδοσιακά καφενεία που μπορεί να συναντήσει κανείς στην καρδιά της Αθήνας. Χώρος που ανασαίνει στην καρδιά του ιστορικού κέντρου και κουβαλά τις μνήμες της συναρπαστικής πορείας του εμπορικού δρόμου, κοιτάζοντας κατάφατσα τον ιερό ναό. Στα μαρμάρινα τραπέζια που έχουν θέα την Πλάκα και την Ακρόπολη, μπορείτε να απολαύσετε ωραίους και πλούσιους μεζέδες, μερακλίδικο καφέ και ελληνικά αποστάγματα.

Το Λαμπόρι

Βρίσκεται στα Κάτω Πετράλωνα (Αλκμήνης 23-25) και διακρίνεται για την ατμόσφαιρα παλιού καφενέ που το χαρακτηρίζει. Περιποιημένο με πιάτα που παρασκευάζονται από επιλεγμένες πρώτες ύλες μικρών, Ελλήνων παραγωγών. Διαθέτει και ζωντανή μουσική.

Περιβολάκι

Ένα ουζερί- καφενείο έκπληξη στην Πλατεία Ηούς στα Κάτω Πετράλωνα. Στο Περιβολάκι με το λιτό χώρο και το φιλόξενο περιβάλλον, θα ξεχωρίσετε τα ψαγμένα μεζεδάκια και το γλυκόπιοτο κρασί, καθώς και τις άκρως οικονομικές τιμές. Σερβίρει, επίσης, βιολογικό καφέ και φρέσκια μπύρα.

Διόσκουροι

Οι Διόσκουροι στο ιστορικό κέντρο

Αν ένα καφενείο- μεζεδοπωλείο έχει συνδέσει το όνομά του με τον πεζόδρομο της Αδριανού (νο 37-39) αυτό δεν είναι άλλο από τους θρυλικούς Διόσκουρους. Το παραδοσιακό καφενείο- μεζεδοπωλείο ενδείκνυται για απολαυστική μεζεδοκατάσταση συνοδεία ούζου ή τσίπουρου. Ποικιλίες κρεατικών και ψαρικών, αλλά και πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας γίνονται καθημερινά ανάρπαστα.

Γάκιας Καφενείον Μεζετζίδικον

Καφενείο και Μεζετζίδικο, όπως δηλώνει και από την ονομασία του, ο Γάκιας στη Νέα Ερυθραία (Ευαγγελιστρίας & Κρήνης 8) μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από σκηνικό, παλιάς, καλής ελληνικής ταινίας. Τυροπιτάρι από την Αμοργό, κολοκυθοκεφτέδες με φρέσκα βότανα, φάβα Σαντορίνης, λαδένια Κιμώλου στις αγαπημένες επιλογές του κοινού. Στα μεγάλα ατού του η μεγάλη ποικιλία σε ούζα και τσίπουρα και η value for money φιλοσοφία.