Ενώ οι σκηνές σεξ μπορεί να φαίνονται ρομαντικές και καλοπαιγμένες στην οθόνη, δεν είναι και τόσο σέξι και ευχάριστες πίσω από τις κάμερες. Φυσικά, υπάρχουν φορές κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων που τα πράγματα μπορεί να πάνε στραβά και να συμβεί κάποιο ατύχημα. Μεταξύ άλλων όταν ένας ηθοποιός διεγείρεται σωματικά κατά τη διάρκεια μιας ερωτικής σκηνής.

Στην πραγματικότητα, κατά τα γυρίσματα ερωτικών σκηνών, η διέγερση είναι πολύ φυσιολογική, καθώς οι ηθοποιοί «περνούν από το σωματικό και το μυαλό, οπότε ναι, συμβαίνει», δήλωσε πρόσφατα στο Insider ο συντονιστής οικειότητας (σσ το μέλος του επιτελείου της ταινίας που φροντίζει ώστε οι ηθοποιοί που συμμετέχουν σε ερωτική σκηνή να νιώθουν εντάξει και ικανοποιημένοι) David Thackeray.

Ο Thackeray πρόσθεσε ότι ζητείται ένα «τάιμ-άουτ» για να συγκεντρωθούν οι σταρ, ενώ οι συντονιστές πρέπει επίσης να διασφαλίζουν ότι οι ανάγκες των ηθοποιών ικανοποιούνται.

«Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να καταστήσεις πραγματικά σαφές ότι είναι φυσιολογικό και ότι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να συνεχίσεις», αποκάλυψε, προσθέτοντας ότι οι συντονιστές πρέπει να είναι ξεκάθαροι ότι «Έι, αυτό μπορεί να συμβεί».

Σκηνή από ταινία

Ο κομβικός ρόλος του συντονιστή οικειότητας

Οι συντονιστές οικειότητας είναι εκείνοι που φροντίζουν για την ομαλή διεξαγωγή των ερωτικών σκηνών στο πλατό και βοηθούν στη χορογραφία των κινήσεων του σεξ και της οικείας δράσης, καθώς και στο να κάνουν τους ηθοποιούς να αισθάνονται άνετα κατά τη διάρκεια αμήχανων σκηνών.

Ο Thackeray – ο οποίος έχει εργαστεί σε έργα για στούντιο όπως το Netflix, η Warner Bros. και το HBO – εξήγησε ότι υπάρχουν ορισμένα πρωτόκολλα, συμπεριλαμβανομένου ενός «time-out», για όταν τα μέλη του καστ ενθουσιάζονται λίγο παραπάνω από… το κανονικό.

«Δώστε τους πέντε λεπτά, μετά έρχομαι εγώ και ελέγχω», είπε. «Μετά επιστρέφουμε όταν είναι έτοιμοι. Το χειρότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να χαζεύουμε ή να το κάνουμε τεράστιο θέμα», συνέχισε. «Θα έλεγα και για το συνεργείο, φροντίζοντας να είναι ενήμεροι για το ποια σκηνή γυρίζεται, τι γυμνό θα δούμε. Δεν θέλεις να εκπλαγούν».

Οι συντονιστές συμβουλεύουν επίσης τους ηθοποιούς και το συνεργείο για το ενδεχόμενο οι συμμετέχοντες να διεγείρονται σεξουαλικά και να είναι παρόντες για όποιον αισθάνεται άβολα.

Σκηνή από το Sex Education

Η πρωταγωνίστρια του χιτ του Netflix, Bridgerton χρειάστηκε βοήθεια από τον συντονιστή

Οι συντονιστές οικειότητας παίζουν μεγάλο ρόλο στα ρομαντικά δράματα, όπως το «Bridgerton» του Netflix. Η Phoebe Dynevor πρωταγωνιστεί ως Daphne Bridgerton στη σειρά που υπογράφει η Shonda Rhimes. Η 25χρονη αποκάλυψε στο Glamour πέρυσι ότι ένας συντονιστής οικειότητας τη βοήθησε στις πολλές ερωτικές σκηνές που είχε με τον συμπρωταγωνιστή της Regé-Jean Page, ο οποίος υποδυόταν τον ερωτικό Simon Basset.

«Κάναμε τις ερωτικές σκηνές σαν ακροβατικά – τις μπλοκάραμε, έτσι ώστε να έχεις μπάλες γιόγκα ανάμεσα σου και διάφορα άλλα πράγματα που ποτέ δεν σε κάνουν να νιώθεις εκτεθειμένη με οποιονδήποτε τρόπο», είπε η ηθοποιός, προσθέτοντας ότι οι σκηνές δεν ήταν τόσο αβίαστες όσο φαίνονται στην οθόνη.

Σκηνή από το Bridgerton

«Έκανα πρόβες με τον Regé τόσο πολύ που ξέραμε και οι δύο τι κάναμε. Το ένιωθα πολύ πρακτικό. Αλλά μόνη μου, είναι διαφορετικό πράγμα», είπε για τις κοινές τους ερωτικές σκηνές. «Οι σκηνοθετικές οδηγίες είναι πολύ συγκεκριμένες: Πρέπει να έχεις οργασμό. Είναι δύσκολο πράγμα να το προβάρεις, πράγμα που σημαίνει ότι δεν το κάνεις. Απλά το κάνεις».

Στη συνέχεια υπογράμμισε την αξία ενός συντονιστή οικειότητας σημειώνοντας ότι αν δεν είχαν χρησιμοποιήσει έναν, θα ήταν ο άνδρας σκηνοθέτης που θα της έλεγε τι να κάνει. «Κανείς δεν θέλει να του λέει ένας άντρας πώς να έρθει σε οργασμό», είπε.