Στο κέντρο της Αθήνας σίγουρα θα βρείτε καλά cafe. Επίσης, θα βρείτε και πολύ καλά ζαχαροπλαστεία. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνα τα στέκια που, εκτός από καλό καφέ, σερβίρουν και θεϊκά γλυκά, συνδυάζοντας όλο το «πακέτο» μιας απολαυστικής βόλτας.

Koukouvaya

Όσοι έχουν επισκεφτεί έστω και μία φορά τα Χανιά, γνωρίζουν ότι το γλυκοπωλείο Koukouvaya δίπλα στους τάφους των Βενιζέλων, αποτελεί σημείο αναφοράς για την όμορφη κρητική πόλη. Αυτό το ιδιαίτερο concept γλυκοπωλείου, λοιπόν, βρίσκεται πια και στην Αθήνα, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης (Σκουζέ 1), για να μυήσει τους λάτρεις των γλυκών στον υπέροχο κόσμο του. Γλυκό- συνώνυμο του γλυκοπωλείου αποτελεί το «Ζουμερό», ζεστό και αφράτο κέικ σοκολάτας, βουτηγμένο σε σοκολατένιο σιρόπι σερβιρισμένο με σαντιγί, που του ταιριάζει τέλεια και η προσθήκη του παγωτού. Καθημερινά παρασκευάζονται 20 διαφορετικοί κωδικοί παραδοσιακών γλυκών με το twist της Koukouvaya, ενώ σερβίρεται καφές κομμένος από παραδοσιακά καφεκοπτεία των Χανίων, αυθεντική κρητική ρακή και εμφιαλωμένο τσάι με βότανα της Κρήτης.

Ohh Boy

Tο Ohh Boy, επί της Αρχελάου (νο32) στο Παγκράτι ξεχωρίζει στις επιλογές του κοινού για το προσεγμένο και ιδιαίτερο concept του. Σε έναν χώρο που παραπέμπει σε νησί και μεγάλες τζαμαρίες που επιτρέπουν στο φως του ήλιου να το φωτίζει άπλετα, σερβίρει ποιοτικό καφέ με γάλα της επιλογής σας, σπιτικά γλυκά σε γενναίες μερίδες αλλά και αλμυρές, μικρές γευστικές προτάσεις, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε και take away. Στα συν οι vegan επιλογές.

Γιασεμί

Αν ένα cafe έχει συνδέσει το όνομά του με την Πλάκα, αυτό δεν είναι άλλο από το ρομαντικό Γιασεμί. Στα διάσημα σκαλάκια της Μνησικλέους, με ρετρό ατμόσφαιρα και vintage διακόσμηση θυμίζει πολύ το σπίτι της γιαγιάς, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στην παλιά καλή Αθήνα. Αρωματικός καφές και γευστική πληθώρα σε σνακ, ζεστό ρακόμελο και λαχταριστά σπιτικά γλυκά, όπως η περίφημη πορτοκαλόπιτά του, στα όσα μέχρι σήμερα κερδίζουν το κοινό.

Just Made 33

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, στον πεζόδρομο της Ευαγγελιστρίας, το Just Made 33 σάς φτιάχνει τη μέρα όχι μόνο με το νόστιμο φαγητό του, αλλά και με τον πολύ καλό καφέ του, καθώς σερβίρει χαρμάνι βραβευμένης εταιρείας επεξεργασίας καφέ ανώτερης ποιότητας. Στα συν και τα εξαιρετικά γλυκά του, με μια μεγάλη γκάμα επιλογών που παρασκευάζονται σε καθημερινή βάση.

Ellyz

Αν δεν είναι αυτό το πιο instagrammable στέκι στην Αθήνα τότε ποιο; Με σκηνικό που θυμίζει περισσότερο σε ταινία, το Ellyz στο Μοναστηράκι απευθύνεται σε όλα τα κορίτσια που το κινητό τους αποτελεί προέκταση του χεριού τους, καθώς έχει προσοδοφόρο έδαφος για αμέτρητα insta stories και posts. Σε ροζ απόχρωση σε όλο της το μεγαλείο, τις εντυπώσεις κλέβει ο εσωτερικός τοίχος καλυμμένος με λουλούδια. Φυσικά, και το μενού ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία, με το ροζ και το λιλά να πρωταγωνιστεί σχεδόν σε κάθε πρόταση του Ellyz -τόσο γευστική όσο και ποτού. Η αναμονή είναι μεγάλη, γι’ αυτό η υπομονή θα αποτελεί το μεγαλύτερο προτέρημά σου αν αποφασίσεις να το επισκεφτείς.

Wild Souls

Οι λάτρεις της υγιεινής διατροφής στο Wild Soul, επί της Βουλής (νο 36) θα βρουν vegan και raw προϊόντα, ενώ οι υπόλοιποι θα ανακαλύψουν έναν πολύ ενδιαφέροντα χώρο που σίγουρα αξίζει της προσοχής τους. Ό,τι και να δοκιμάσετε εδώ διακρίνεται για τη νοστιμιά του, γι’ αυτόν μην βιαστείτε να το προσπεράσετε. Χειροποίητα γλυκά και διάφορα spreads για να πάρετε και για το σπίτι.