Τεράστιες είναι οι ανατροπές στα Όσκαρ 2022, καθώς λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση για τις υποψηφιότητες που διεκδικούν το χρυσό αγαλματίδιο, θα μπορούν να ψηφίσουν και οι χρήστες του Twitter την αγαπημένη τους ταινία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για ένα νέο μέτρο που θέσπισε η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, που απονέμει τα Όσκαρ, ενώ πρόκειται να δοθούν και πλούσια δώρα.

Έτσι, οι χρήστες θα μπορούν να ψηφίσουν έως και 20 φορές την ημέρα. Η νικήτρια ταινία θα αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου.

Οι ψήφοι θα μετρήσουν για οποιαδήποτε ταινία, ακόμα κι αν δεν είναι υποψήφια για Όσκαρ σε καμία κατηγορία.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το Twitter για να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός αφοσιωμένου και παθιασμένου ψηφιακού κοινού το διάστημα πριν από τη φετινή τελετή» δήλωσε η Μέριλ Τζόνσον, αντιπρόεδρος ψηφιακού μάρκετινγκ της Ακαδημίας.

Τα δώρα των Όσκαρ

Η περίοδος ψηφοφορίας είναι από τις 14 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου. Τρεις χρήστες του Twitter που θα ψηφίσουν θα επιλεγούν για ένα ταξίδι στο Λος Άντζελες με όλα τα έξοδα καλυμμένα για να απονείμουν ένα βραβείο Όσκαρ στην τελετή απονομής των βραβείων του επόμενου έτους.

Επίσης, ένας άλλος διαγωνισμός στο Twitter θα διαρκέσει από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου, με τους χρήστες να ψηφίζουν για το #OscarsCheerMoment.

Σε αυτή τη νέα κατηγορία, οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν για την αγαπημένη τους κινηματογραφική στιγμή του 2021 και οι νικητήριες σκηνές θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια των Όσκαρ με tweets από θαυμαστές.

Πέντε τυχεροί θα λάβουν δωρεάν εισιτήρια για μια ολόκληρη χρονιά για να παρακολουθήσουν ταινίες σε κινηματογράφους της επιλογής τους και συνδρομητικές υπηρεσίες streaming και θα κερδίσουν αποκλειστικά αντικείμενα από το κατάστημα του Μουσείου της Ακαδημίας.