Οι φοιτητές του ΑΠΘ… απογυμνώνονται

Φωτογραφική έκθεση αποτυπώνει πως η αντίληψη και τα πρότυπα του «ωραίου» είναι σχετικά


ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
6:39
10/06/2015
Οι φοιτητές του ΑΠΘ... απογυμνώνονται
1
loading

Φορώντας, κρατώντας ή... πατώντας ένα μαντήλι δώδεκα φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης φωτογραφήθηκαν γυμνοί για λογαριασμό της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο: «Η φωτογραφία στο ΑΠΘ»

Στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, άνοιξε τις πύλες της η Ομαδική Έκθεση των φωτογραφικών ομάδων του με τίτλο «Η φωτογραφία στο ΑΠΘ».

Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογραφικές ομάδες του ΑΠΘ: Φωτογραφική Λέσχη του Τμήματος Αρχιτεκτόνων ΦΛΑΣ, ο Φωτογραφικός Ομιλος ΑΠΘ (ΦΟΑΠΘ), η ομάδα του Πολύδρομου, η «Phototopos» και η Άρτεμις Μάλτα.

Όπως δήλωσε η φωτογράφος Άρτεμις Μάλτα, «έναυσμα της έκθεσης ήταν η γενικευμένη αντίληψη σχετικά με το "όμορφο". Ιδιαίτερα αυτή που αναπαράγεται και υπαγορεύεται από τα ΜΜΕ και την μαζική κουλτούρα. Η δική μου προσέγγιση δεν αναγνωρίζει ελαττώματα αλλά χαρακτηριστικά και όλα τα χαρακτηριστικά είναι όμορφα γιατί έχουν κάτι να πουν.

Χρησιμοποίησα ένα μαντήλι, 12 φίλους, ένα δωμάτιο και μια κάμερα. Δίνοντας στον καθένα και την καθεμία το μαντήλι, πρότεινα να καλύψουν οι ίδιοι ότι ήθελαν. Κάποιοι δεν έκρυψαν τίποτα και κάποιοι πολλά. Κάποιοι ένιωσαν άνετα και ασφαλείς αμέσως, κάποιοι χρειάστηκαν χρόνο. Η διαδικασία έπαιξε τον ρόλο της. Όπως κι ο χώρος και η σχέση μου μαζί τους.

Απόρροια όλου αυτού, όπως συμπληρώνει η φωτογράφος είναι μια και μόνη συνειδητοποίηση: Τα πρότυπα ομορφιάς υπάρχουν και ίσως θα υπάρχουν για πάντα, η επίδραση όμως που έχουν στον καθένα και την καθεμία από εμάς είναι διαφορετική, μεταβαλλόμενη, όχι προκαθορισμένη και σχετική».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 24 Ιουνίου και θα είναι ανοιχτή τις εργάσιμες μέρες και ώρες 8:00-13:00 και 18:00-21:00. Διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη και πραγματοποιείται στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, στην οδό Απόλλωνος 45-47, στην Πυλαία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Γαγκας η Δαγκας

    Να γινει συνηθεια και να το κανουν ολοι καθε χρονο οταν μπαινουν στις σχολες τους....για καλο σκοπο ειναι αλλωστε!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει