Οι τελευταίες κινήσεις της Marvel στη μικρή και στη μεγάλη οθόνη δείχνουν ότι προωθείται η νέα γενιά υπερηρωών και villain. Και το Hawkeye ταιριάζει ακριβώς σε αυτό το μοτίβο. Ίσως, φαινομενικά είναι ένα κύκνειο άσμα για τον συστηματικά αναξιοποίητο και ανάλγητο σκοπευτή Clint Barton (Jeremy Renner), αλλά περισσότερο είναι μια εισαγωγή της αναπόφευκτης αντικατάστασής του με τη νεαρή, σπιρτόζα τοξοβόλο Kate Bishop (Hailee Steinfeld).

Είδαμε λοιπόν τη διπλή πρεμιέρα της νέας σειράς του Disney+ και μοιραζόμαστε τις εντυπώσεις μας!

Γενικές Εντυπώσεις

Το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζει στο Hawkeye αρχικά, είναι η προσπάθεια διαμόρφωσης του δικού του ύφους. Αυτό είναι κωμικό και ευχάριστο, αλλά συνάμα ριψοκίνδυνο. Στις πρώτες σκηνές του πρώτου επεισοδίου το κοινό επαναξοικειώνεται με τον Hawkeye,συμπεριλαμβάνοντας εκτεταμένες σκηνές οικογενειακών στιγμών σε ένα χιονισμένο, χριστουγεννιάτικο Manhattan. Υπάρχει μια «ιδιαίτερη» υπενθύμιση του ένδοξου παρελθόντος μέσω τραγουδιών και χορού, ενώ ο ίδιος ο Hawkeye φέρεις τις συνέπειες των συγκρούσεων , καθώς έχει μερική απώλεια ακοής και διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD). Αυτές οι σκηνές όχι μονό απεικονίζουν επιτυχώς το ανθρώπινο κόστος των συγκρούσεων, αλλά επίσης προσδίδουν και μια ανθρώπινη διάσταση στον υπερήρωα. Ωστόσο, πολλοί θεατές θα υποστηρίξουν ότι ο Hawkeye δεν είναι ο ομότιτλος πρωταγωνιστής, αλλά χρησιμεύει μόνο ως μέσο για να εισαγάγει την Kate Bishop.

Για το ρόλο της, η Hailee Steinfeld κάνει μια καλή εντύπωση στα δύο πρώτα επεισόδια. Γενναία, αθλητική και δυναμική, αυτή η τοξοβόλος είναι έτοιμη για δράση. Η Vera Farmiga στο ρόλο της μητέρα της, Eleanor, λειτουργεί ως υποστήριξη και η Hailee Steinfeld είναι μια ηρωίδα κατευθείαν από τα κόμιξ. Η ενθουσιώδης Kate Bishop είναι μια νέα προσθήκη, γεμάτη αδρεναλίνη και μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί.

Πολύπλοκα σημεία στη πλοκή στηρίζουν μια κρυφή και λανθασμένη ταυτότητα, ενώ η αναμενόμενη πρώτη συνάντηση Kate και Clint, φαίνεται φυσική και όχι στημένη. Στα πρώτα δύο επεισόδια, το Hawkeye ασχολήθηκε πάρα πολύ με τα Easter Eggs των fans στις σκηνές, παρά στην εξέλιξη της πλοκής, δυστυχώς. Ωστόσο, καθώς η πλοκή είναι γρήγορη και η χημεία μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών καλή, δεν είναι σημαντικό μειονέκτημα το παραπάνω. Η δράση είναι μπόλικη και προσεγμένη, ενώ κάποια cameos μας προϊδεάζουν για μελλοντικές συγκρούσεις. Αυτό είναι θετικό για τη σειρά, δεδομένου ότι είναι μίνι, αλλά και για τη Marvel, αποδεικνύοντας ότι κάτι έμαθε το στούντιο από τα λάθη του παρελθόντος.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Tελική Ετυμηγορία

Το Hawkeye μέχρι στιγμής μοιάζει περισσότερο με τις Marvel σειρές του Netflix, καθώς αφορά πιο καθημερινούς ήρωες στη Νέα Υόρκη, χωρίς όμως να έχει αυστηρό ενήλικο τόνο ή προσεγμένες σκηνές μάχης. Το Hawkeye ίσως να μην έχει τη μυθολογική σημασία του Loki, ή τους καλογραμμένους χαρακτήρες του WandaVision, αλλά προμηνύεται μια αρκετά αξιόλογη και λογική αποχαιρετιστήρια σειρά για έναν γνωστό Avenger, όπως και μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση της αντικαταστάτριας του.