Με όνομα εμπνευσμένο από την προηγούμενη χρήση του κτηρίου όπου στεγάζεται, το Κλωστήριον είναι ένα εξολοκλήρου «χειροποίητο» cafe-cocktail bar στην Πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο.

Χρησιμοποιώντας τα ξεχασμένα αντικείμενα που βρέθηκαν στο πρώην κλωστοϋφαντουργείο -έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διακόσμηση και διαμόρφωση του χώρου- οι ιδιοκτήτες του δημιούργησαν από το μηδέν και μόνοι τους ένα στέκι που ήδη κάνει τη διαφορά.

Με βιομηχανικά χρώματα αλλά και πολύχρωμες λεπτομέρειες από τα τόπια μαλλιού, μοναστηριακούς πάγκους και διάφορα άλλα ρετρό αντικείμενα και έπιπλα, το Κλωστήριον κατάφερε να αποκτήσει την δική του ιδιαίτερη ταυτότητα.

Ανοιχτό από το πρωί, σερβίρει αρωματικό καφέ στους οπαδούς της ημερήσιας εξόδου, ενώ όσο περνάει η ώρα και ο χώρος γίνεται πιο ατμοσφαιρικός αναλαμβάνουν τα cocktails για να σας πείσουν να το μετατρέψετε σε στέκι σας. Και μάλιστα τα καταφέρνουν. Αρκεί να δοκιμάσετε το «Κλωστήριον» (μαστίχα, δυόσμος και άλλα μυστικά συστατικά), το «Zombie» (3 διαφορετικά ρούμια, passion fruit και η κρυφή πινελιά του bartender) ή κάποιο από τα cocktail του καταλόγου της αρεσκείας σας «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα σας.

Έχοντας γίνει ήδη hot spot στην ευρύτερη περιοχή, με πολλές παρουσίες του καλλιτεχνικού κόσμου της πόλης, από Τετάρτη με Κυριακή, οι dj του Κλωστήριον αναλαμβάνουν να συνοδεύσουν την εμπειρία σας στο χώρο με soul, jazz, funky, swing και dicso μουσικές.

Tip: Τις Κυριακές νωρίς από τις 19.30 μην χάσετε τα διάφορα events όπως το «Sunday Track», με μουσικά soundtracks από τον ελληνικό και τον διεθνή κινηματογράφο.

Info

Καθημερινά: 09.00-03.00
Τιμές: 3 ευρώ (cappuccino), 6 ευρώ (ποτό), από 8 ευρώ (cocktail)

Μυλλέρου 17 (Πλατεία Αυδή), Μεταξουργείο, Αθήνα
Τηλ. 210 5248496
[email protected]
www.facebook.com/klostirion


Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!