Η πολυαναμενόμενη 25η περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ αποτελεί πια γεγονός, με τον Ντάνιελ Κρεγκ να υποδύεται για τελευταία φορά τον θρυλικό πράκτορα 007 και την ταινία «No Time to Die» να αποτελεί κατά κάποιον τρόπο και ένα τέλος εποχής. Επιπλέον, ακόμη τέσσερις ταινίες κάνουν πρεμιέρα σήμερα, με μία από αυτές σε live streaming.

No Time To Die

Δράσης, 163΄

Σκηνοθεσία: Κάρι Τζότζι Φουκουνάγκα

Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Κρεγκ, Ράμι Μαλέκ, Ανα ντε Αρμας, Λέα Σειντού, Ρέιφ Φαίνς, Κριστόφ Βαλτς, Μπεν Γουίσο, Ναόμι Χάρις, Τζέφρι Ραίτ, Λασάσα Λιντς, Ρόρι Κινίαρ

Ο Τζέιμς Μποντ έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση και απολαμβάνει μια ήρεμη ζωή στη Τζαμάικα. Η γαλήνη της καθημερινότητάς του θα είναι προσωρινή και θα διακοπεί απότομα όταν ένας παλιός γνώριμος, ο Φίλιξ Λέιτερ της CIΑ, θα εμφανιστεί για να ζητήσει τη βοήθειά του. Η αποστολή διάσωσης ενός επιστήμονα τον οποίο έχουν απαγάγει θα αποδειχθεί πολύ πιο περίπλοκη απ’ ό,τι έδειχνε. Ο Τζέιμς Μποντ, μέσα από μια δαιδαλώδη διαδρομή που θα του υποδείξουν τα παρακρατικά μυστικά και οι απρόσμενες αποκαλύψεις, θα οδηγηθεί στα χνάρια ενός μυστηριώδους «κακού», ο οποίος έχει στην κατοχή του μια επικίνδυνη, νέα τεχνολογία.

Εγκλωβισμένος (Love Trilogy: Chained)

Δραματική, 112΄

Σκηνοθεσία: Γιαρόν Σανί

Πρωταγωνιστούν:

Ο Ρασί, αστυνομικός στο Τελ Αβίβ εδώ και δεκαπέντε χρόνια, θα δει τον κόσμο του να καταρρέει, όταν, μετά από μια τυπική διαδικασία αστυνομικού ελέγχου, κατηγορείται άδικα για σεξουαλική παρενόχληση και τίθεται σε διαθεσιμότητα. Ο Ρασί ξεσπάει τα νεύρα του στο σπίτι και, ερχόμενος σε σύγκρουση με τη θετή του κόρη, οδηγεί τον γάμο του σε αδιέξοδο. Μια πρωτοποριακή σκηνοθετική προσέγγιση, που απορρίπτει τον καθιερωμένο διαχωρισμό μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας, καθώς όλοι οι βασικοί ρόλοι ενσαρκώνονται από μη ηθοποιούς, οι οποίοι υιοθέτησαν τη ζωή των χαρακτήρων τους για σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο. Η κινηματογραφική αφήγηση σε νέα μονοπάτια ακατέργαστου αισθήματος και πρωτοφανούς αυθορμητισμού.

Η Ακρόαση (The Audition)

Δραματική, 99΄

Σκηνοθεσία: Ινα Βάισε

Πρωταγωνιστούν: Νίνα Χος, Σόφι Ρόις, Θόρστεν Μέρτεν, Σιμόν Αμπκαριάν

Η Anna Bronsky είναι δασκάλα βιολιού σε ένα μουσικό γυμνάσιο. Παρά την αντίθεση όλων των άλλων δασκάλων, η Άννα αναλαμβάνει την εισαγωγή ενός μαθητή, του Αλέξανδρου, στον οποίο και εντοπίζει ένα αξιοσημείωτο ταλέντο. Αποφασισμένη να τον προετοιμάσει για την ενδιάμεση εξέταση, παραμελεί την οικογένειά της -τον γιο της Jonas, τον οποίο και φέρνει σε ανταγωνισμό με τον νέο της μαθητή και τον σύζυγό της Philippe. Ο συνάδελφός της Κρίστιαν, με τον οποίο έχει σχέση, την πείθει να συμμετάσχει σε ένα κουιντέτο. Όταν αποτυγχάνει κατά τη διάρκεια της κοινής τους συναυλίας, η πίεση αυξάνεται και εστιάζει πλέον όλη της την προσοχή στον μαθητή της Αλέξανδρο. Την ημέρα των εξετάσεων τα γεγονότα παίρνουν μία τραγική τροπή.

Δεν Ακούμε τα Τραγούδια

81΄

Σκηνοθεσία: Τάκης Παπαναστασίου

Πρωταγωνιστούν: Νάνσυ Σιδέρη, Πάνος Παπαδόπουλος, Μιχαήλ Ταμπακάκης

Ο Νίκος και η Νόρα προσκαλούν στο σπίτι τους τον Άγγελο για να περάσει τη νύχτα μαζί τους. Το μενού περιλαμβάνει καψίματα από ηλεκτρικό σίδερο, μιούζικαλ και γουέστερν, παιδικά παιχνίδια και σκοτεινούς εφιάλτες, τον Έλβις Πρίσλεϊ και την Μάρλεν Ντίτριχ. Κάποτε ο Νίκος και η Νόρα ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά και όπως όλα τα ζευγάρια που ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά, τώρα ζουν σχεδόν ευτυχισμένοι. *από τις 4 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο Στέλλα

Οι Γείτονες από Πάνω (Sentimental)

Κωμωδία, 82΄

Σκηνοθεσία: Σεσκ Γκέι

Πρωταγωνιστούν: Μπελέν Κουεστα, Χαβιέρ Κάμαρα, Αλμπέρτο Σαν Χουάν, Γκριζέλντα Σισιλιάνι

Ο Σεσκ Γκέι μεταφέρει στο σινεμά το απολαυστικό θεατρικό του βάζοντας στο μενού ενός πολιτισμένου δείπνου στο σπίτι όλες τις νευρώσεις και τις αγωνίες των σύγχρονων ζευγαριών, με κωμικό και σέξι τρόπο. *Σε πρώτη προβολή, αποκλειστικά στο Cinobo σε live streaming.