Επετειακή εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του διακεκριμένου συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Με τίτλο «Θέλει αρετή και τόλμη το …  τραγούδι», η συναυλία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «200 χρόνια δημοτικό τραγούδι», με την πρωτοβουλία και ευγενική υποστήριξη της Lidl Ελλάς, έχει στόχο να ενώσει όλους τους Έλληνες και να ενισχύσει το εθνικό τους φρόνιμα.

Μέσα από το πολύπλευρο πρόγραμμα δράσεων και τη καλλιτεχνική επιμέλεια του κορυφαίου συνθέτη και μαέστρου προβάλλονται η σημασία και η διαχρονικότητα της ελληνικής μουσικής παράδοσης.

Στις 26 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί ο τρίτος μουσικός κύκλος, που με τη σειρά του θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει 21 συμβολικά τραγούδια με σημείο αναφοράς την παράδοση του δημοτικού μας τραγουδιού.

Μέσα από το άκουσμα της μουσικής μας παράδοσης γίνεται αντιληπτή η διαχρονικότητα των συγκεκριμένων ασμάτων που συνεχίζουν ακόμη να μας αφορούν και να εμπνέουν με το βαθύτερο ύφος και ήθος τους τη σύγχρονη μουσική εκτέλεση και δημιουργία τόσα χρόνια μετά.

Όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων θα διατεθούν στα Μουσικά Σχολεία Παλλήνης και Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Υποτροφίας «Σταύρος Ξαρχάκος».

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00.

Έναρξη: 21.00

Ερμηνεύει: η Ηρώ Σαΐα

Συμμετέχει: 11μελής Ορχήστρα

Διεύθυνση Ορχήστρας: Σταύρος Ξαρχάκος

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου

Τιμή εισιτηρίων:

VIP 50€

A Ζώνη 40€

Β Ζώνη 30€

Γ Ζώνη 25€

Δ Ζώνη 20€

Ε Ζώνη 15€

Προπώληση:

Αποκλειστικά από viva.gr και όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα καθώς και τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών

Πρωτόκολλο Covid

Θα ακολουθηθούν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα την περίοδο διοργάνωσης της συναυλίας