Ο mestre, δηλαδή ο μαέστρος της ομάδας κρουστών samba reggae του Quilombo, μιλά στο newsbeast.gr για το αφροβραζιλιάνικο μουσικοχορευτικό ταξίδι σε ρυθμούς samba batucada και samba reggae, που θα «ξεσηκώσει» το Λόφο του Στρέφη το Σάββατο το βράδυ.

Ο Mestre de Bateria, Σταύρος Κονταράτος, είναι ο Έλληνας που συντονίζει την ομάδα κρουστών samba reggae του Quilombo. Ο τίτλος του mestre είναι «ένας τίτλος τιμής για έναν αναγνωρισμένο εμπειρογνώμονα, ο οποίος ξέρει να παίζει όλα τα όργανα πολύ καλά» είπε στο newsbeast.gr λίγες ημέρες πριν το show που ετοιμάζει. «Όλα ξεκίνησαν από ένα live μιας μπάντας που έπαιζε samba batucada, όπου με είχαν καλέσει. Εκεί μου μπήκε το μικρόβιο κι αποφάσισα να ασχοληθώ αρχικά ως μαθητής κι εγώ, και στη συνέχεια το ένα έφερε το άλλο» συνέχισε.

Ο πυρήνας της ομάδας υπάρχει από το 1999, ενώ το Quilombo ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό τη διάδοση των Αφροβραζιλιάνικων μουσικών και χορευτικών παραδόσεων. Αυτή τη στιγμή αποτελείται από 70 άτομα και χρόνο με το χρόνο ο αριθμός μεγαλώνει.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν σ’ αυτήν;

Ο καθένας μπορεί να συμμετέχει, ανεξάρτητα από ηλικία ή μουσικές γνώσεις. Είμαστε ένας χώρος ανοιχτός για όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν αυτές τις μουσικές, χωρίς καμία διάκριση.

Η ανταπόκριση του κόσμου ποιά είναι μέχρι τώρα;

Ο κόσμος γουστάρει πολύ. Όταν παίζουμε στο δρόμο οι αντιδράσεις είναι πολύ θετικές. Ο κόσμος χορεύει μαζί μας, ζητάει πληροφορίες και οι περισσότεροι τελικά μας ακολουθούν στην πορεία μας, είτε ως μέλη της ομάδας, είτε ως υποστηρικτές της.

Για ποιό λόγο θα πρότεινες σε κάποιον να γίνει μέλος της ομάδας σας;

Για να βιώσει από μέσα όλη την ομορφιά του ρυθμού και της ενέργειας που έχει όλο αυτό, μέσα από την ίδια τη δράση σε ομαδικό επίπεδο.

Οι Quilombo λοιπόν σας προκαλούν να αφήσετε τη μπάλα, τις μπύρες και τους ανεμιστήρες και να πάτε να τους βρείτε… Λόφος Στρέφη 3 Ιουλίου!