Αν θέλετε να συνδυάσετε το φαγητό σας έξω με μια εκδρομή, τότε παρακάτω θα βρείτε τρεις γευστικές στάσεις εντός και εκτός Αττικής που σας βάζουν στο αυτοκίνητο και σας κάνουν να διανύσετε κάποια χιλιόμετρα μακριά από την καρδιά της πόλης. Για τους λάτρεις της κρεατοφαγίας, των μεζέδων ή του φρέσκου ψαριού, ό,τι και να αναζητήσετε θα το βρείτε.

Το Τζάκι

Οι λάτρεις της κρεατοφαγίας έστω και μία φορά πρέπει να επισκεφθείτε αυτήν την κλασική χασαποταβέρνα στο Πολυδένδρι. Λειτουργεί από το 1975 στην κεντρική πλατεία της περιοχής και φημίζεται για τις πλούσιες και χορταστικές μερίδες, τις οποίες προσφέρει απλόχερα στους επισκέπτες της.

Στα όσα κλέβουν τις εντυπώσεις του κοινού οι φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες και το ψωμάκι στα κάρβουνα, τα ψημένα με μαεστρία παϊδάκια και η τεράστια σπαλομπριζόλα. Η κράτηση το Σαββατοκύριακο θεωρείται απαραίτητη.

Ουζερί Ο Κάκιας

Οι ντόπιοι στη Σαλαμίνα επιλέγουν τον Κάκια για το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά του. Σίγουρα κάτι θα γνωρίζουν παραπάνω. Όταν πρόκειται, λοιπόν, για μεζεδοκατάσταση με ουζάκι και γευστικά πιάτα ακριβώς μπροστά στη θάλασσα, συνδυαστικά με μια μίνι εξόρμηση εκτός κλεινόν άστυ ο Κάκιας είναι ο προορισμός σας.

Το φρέσκο ψάρι και οι παραδοσιακοί, θαλασσινοί μεζέδες πρωταγωνιστούν στο οικείο περιβάλλον του, με το παρεΐστικο κλίμα να σας κάνει να το μετατρέψετε σε στέκι από την πρώτη κιόλας φορά που θα βρεθείτε σε αυτό. Στα συν η ενημερωμένη γκάμα σε ετικέτες ούζου, οι οποίες αγγίζουν περίπου τις 50!

Κάβος

Όσοι έχετε διάθεση για θαλασσινή αύρα ο Κάβος στα Ίσθμια της Κορίνθου αποτελεί ιδανική επιλογή. Μετά από τις βουτιές σας σε κάποια από τις παραλίες στην περιοχή, απολαύστε ένα δείπνο σε αυτόν τον γαστρονομικό «θησαυρό» με θέα στη θάλασσα. Ο Κάβος είναι μια αρκετά φημισμένη ψαροταβέρνα που λειτουργεί από το 1964 και προτιμάται από το κοινό για την ποικιλία θαλασσινών πιάτων και μεζέδων που πλημμυρίζουν τα τραπέζια, σε μια όμορφη βεράντα ακριβώς πάνω από τη θάλασσα. Από το κέντρο της Αθήνας η διαδρομή μέχρι εδώ είναι περίπου 45- 50 λεπτά.