Λένε πως η επική γκαγκστερική σειρά του BBC δεν έχει όμοιό της στην πλατφόρμα του Netflix, όσο περιμένουμε όμως τον έκτο κύκλο του Peaky Blinders, όλο και με κάτι μπορούμε να απασχοληθούμε.

Giri/Haji τη λένε, Καθήκον/Ενοχή ο ελληνικός τίτλος, και είναι μια γιαπωνέζικη σειρά που καθήλωσε το παγκόσμιο κοινό με το στιλιζάρισμα και το σασπένς της.

Τον ντετέκτιβ από το Τόκιο, Κένζο, παρακολουθούμε, μέσα σε έναν νέο εμφύλιο των μαφιόζικων οικογενειών της Γιακούζα. Το καθήκον θα στείλει τον Κένζο στο Λονδίνο, για να βρει τον φερόμενο ως νεκρό αδερφό του.

Η σειρά της μίας σεζόν έγινε εμμονή το 2020, καθώς πρόκειται για μια καλοφτιαγμένη περιπέτεια που φέρνει κοντά ιαπωνική Μαφία, βρετανούς αστυνομικούς και δύο περιπλανώμενα αδέρφια ανάμεσά τους.

Η σειρά κυκλοφόρησε στην Αγγλία στα τέλη του 2019 και βγήκε στο Netflix τον Ιανουάριο του 2020. Ο κόσμος την αγάπησε γιατί ανακατεύει με ευκολία τα κινηματογραφικά είδη. Αλλά και τις γλώσσες, παντρεύοντας γιαπωνέζικα και αγγλικά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Με όχημα τη βιβλική ιστορία του Κάιν και του Άβελ, εδώ έχουμε μια μετωπική του καλού Κένζο, ταγμένου αστυνομικού, και του κακού και άσωτου αδερφού του Γιούτο, που είναι πρωτοπαλίκαρο σε μια φατρία της Γιακούζα.

Τα 8 ωριαία επεισόδια ξεχειλίζουν δράση και μεταμορφώνονται αβίαστα από γκαγκστερικό σε δικαστικό δράμα, περνώντας επίσης και από τις γειτονιές του μελοδράματος, του road movie, της ιστορίας ενηλικίωσης, ακόμα και του love story!

Το καθήκον και η ενοχή είναι οι μόνοι παράγοντες που μοιράζονται όλοι οι χαρακτήρες της σειράς.