Γιώργος Μαζωνάκης, Νάντια Μπουλέ, Τζένη Θεωνά, Κλέων Γρηγοριάδης… Μια λαμπερή «αγκαλιά» από καταξιωμένους καλλιτέχνες που φέτος θα συμβιώσουν στο θέατρο Rex.

O θεατρικά ανακαινισμένος ιστορικός χώρος, έχει διαμορφωθεί στα πρότυπα του αμερικανικού καμπαρέ, για να φιλοξενήσει τη νέα ανατρεπτική δουλειά του Κωνσταντίνου Ρήγου, από τις 17 Οκτωβρίου. Ο γνωστός σκηνοθέτης αναβιώνει το θρυλικό μιούζικαλ «Rocky Horror Show» και καλεί το κοινό να «βιώσει το άγνωστο μέσα στην ατμόσφαιρα αυτού του παρενδυτικού θρίλερ, όπου το γέλιο διακόπτεται από τον τρόμο και ο φόβος διαλύεται από το χιούμορ».

Το έργο- το οποίο ο ηθοποιός Ρίτσαρντ Ο΄ Μπράιαν έγραψε για να αντιμετωπίσει τη μονοτονία της ανεργίας του- αποτίει φόρο τιμής και ταυτόχρονα αποτελεί μία σάτιρα των b- movies επιστημονικής φαντασίας, με αναφορές στις πρώτες ταινίες τρόμου του γερμανικού εξπρεσιονισμού μέχρι τους κιτς εκπροσώπους του είδους των αρχών της δεκαετίας του ’70.

Αλλόκοτα όντα, παράδοξες καταστάσεις, χιούμορ και πάνω απ’ όλα άφθονη μουσική, συνθέτουν το ψηφιδωτό αυτού που έμελε να γίνει ένα από τα πλέον επιτυχημένα και δημοφιλή μιούζικαλ όλων των εποχών. «Είναι ένα έργο αγαπημένο, παράξενο, από τα πιο πολυπαιγμένα παγκοσμίως.

Ένα μιούζικαλ- πάρτι, του οποίου οι ήρωες κινούνται στα όρια του κόμικ, γεμάτο ροκ εντ ρολ μουσική, απίστευτη ενέργεια και βιτριολικό χιούμορ» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ρήγος, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για έναν ύμνο στη διαφορετικότητα. «Στην Ελλάδα σήμερα είμαστε έτοιμοι και ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτό που ονομάζουμε διαφορετικότητα. Γι’ αυτό και σε μία περίοδο φόβου, το έργο αυτό φαίνεται να ταιριάζει και για ιδεολογικούς λόγους, αλλά και για καθαρή διασκέδαση» τόνισε.

Το μιούζικαλ τού το είχε δώσει μία φίλη του πριν 15 χρόνια, όταν ακόμα ο ίδιος δεν ασχολείτο με το θέατρο. «Μου είχε πει πως είναι ένα έργο για μένα. Τότε δεν έδωσα σημασία, κρατήθηκε στη βιβλιοθήκη για καιρό και μόλις πέρυσι, μετά την εμπειρία μου από το ‘Καμπαρέ’, αποφάσισα να ασχοληθώ» σημείωσε ο Κ. Ρήγος. Όπως υποστήριξε, στόχος του είναι η ουσιαστική συμμετοχή του κοινού στην παράσταση, όπως συμβαίνει και στο εξωτερικό. «Το REX ταιριάζει απόλυτα με το ύφος του έργου. Μετά την ανακαίνιση πήρε αυτή την εργοστασιακή μορφή και ο χώρος είναι διαμορφωμένος κατάλληλα που επιτρέπει στο κοινό ακόμα και να σηκωθεί και να χορέψει. Ενώ με τη βοήθεια του αφηγητή, Γιώργου Μαζωνάκη, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρεμβαίνουν σε πολλά σημεία της παράστασης» συμπλήρωσε.

Η υπόθεση πραγματεύεται την περιπέτεια του Μπραντ και της Τζάνετ, ενός νεαρού ζευγαριού που μόλις αρραβωνιάστηκε, εκπροσώπων της πουριτανικής μεσοαστικής τάξης, που παγιδεύεται στον πύργο όπου ζει το εξωγήινο τραβεστί Φρανκ- ν- Φέρτερ με ένα τσούρμο εξωφρενικών υπηρετών. Εκεί γίνονται μάρτυρες της «δημιουργίας» του Ρόκι Χόρορ, ενός άντρα πλασμένου για να ικανοποιεί κάθε όρεξη του Φρανκ. Επιπλέον, το ζευγάρι γεύεται τις ηδονές της σεξουαλικής ελευθεριότητας, αλλά και τον τρόμο από τους αλλεπάλληλους φόνους. Μετά από αυτήν τη νύχτα «τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο» όπως αναφέρεται συχνά στους στίχους των τραγουδιών.

Το έργο έκανε πρεμιέρα στο Royal Court Theatre (Upstairs) το 1973 και στη συνέχεια παίχτηκε σε άλλα θέατρα συμπληρώνοντας 2.960 παραστάσεις έως το 1980, πριν μεταφερθεί στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Κέρδισε τα βραβεία της Evening Standard (1973), του Theatre World (2001) και ήταν υποψήφιο για Tony (1975 και 2001) και Drama Desk (1975 και 2001). Παίζεται αδιάλειπτα σε όλον τον κόσμο, ενώ παράλληλα συνεχίζει τη σταδιοδρομία του στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου και το Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης, αποτελώντας το πλέον καλτ μιούζικαλ. Το 1975 γυρίστηκε ταινία με τον τίτλο «The Rocky Horror Picture Show» γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία και τις περισσότερες προβολές στην ιστορία του κινηματογράφου.

Δίπλα στον Γιώργο Μαζωνάκη επί σκηνής θα δούμε μεταξύ άλλων τους: Βασιλική Τρουφάκου, Μάξιμο Μουμούρη, Νάντια Μπουλέ, Ιβάν Σβιτάιλο, Τζένη Θεωνά, Κωνσταντίνο Ασπιώτη και Κλέονα Γρηγοριάδη.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: Α’ ζώνη- 40 ευρώ, Β’ ζώνη- 35 ευρώ, Γ’ ζώνη- 30 ευρώ, Δ’ ζώνη- 25 ευρώ, Ε’ ζώνη- 20 ευρώ, ΣΤ’ ζώνη- 15 ευρώ, Η’ ζώνη- 12 ευρώ. Την ημέρα της παράστασης θα διατίθενται από το ταμείο, επιπλέον των παραπάνω κατηγοριών, περιορισμένα εισιτήρια ορθίων στην τιμή των 12 ευρώ.