Η Χίλαρι Σουάνκ σε πρωταγωνιστικό ρόλο; Ενδεχομένως, να μην θέλετε περισσότερους λόγους, όπως εξηγούν στο lordoftheseries.gr για να πατήσετε το play και να δείτε τη νέα σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί. Αγαπημένη ηθοποιός με πολύ ωραίες ταινίες στο ενεργητικό της και μια από τις αγαπημένες, φυσικά το P.S I love you με τον καταπληκτικό Τζέραλντ Μπάτλερ .

Η σειρά λοιπόν είναι Netflix με δέκα επεισόδια των 50 λεπτών κατά μέσο όρο. Αφορά τη NASA και διαστημικά ταξίδια, συγκεκριμένα ένα ταξίδι το πρώτο της ανθρωπότητας στον πλανήτη Άρη με ενδιάμεσο σταθμό την Σελήνη. Η Εμμα Γκρίν κατά κόσμο Χίλαρι Σουάνκ είναι η επικεφαλής αστροναύτης του πληρώματος που απαρτίζεται από 5 ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων.

Για την Κίνα η Lu χημικός στο επάγγελμα, για την Ρωσία ο Misha μηχανικός στο επάγγελμα, για τις αφρικανικές χώρες ο Kwesi βοτανολόγος στο επάγγελμα και ο Ram για την Ινδία που είναι αστροναύτης γιατρός και για την ακρίβεια χειρουργός. Κάποιοι από αυτούς είχαν εμπειρία και ώρες στο διάστημα και για άλλους ήταν το πρώτο τους ταξίδι.

Διακεκριμένοι όλοι στον τομέα τους και αυτή η επιχείρηση δεν θα μπορούσε να πάρει τίποτα λιγότερο σε skills μιας και ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα ή το πιο δύσκολο από όσα έχουν κάνει μέχρι σήμερα. Όλες οι χώρες που έστειλαν κάποιον σε αυτό το πείραμα συμμετείχαν και χρηματικά σε αυτό. Η προσπάθεια λοιπόν αφορούσε όλο τον κόσμο και ειδικά τις χώρες τις οποίες πήραν μέρος.

Ο κάθε αστροναύτης έκανε δηλώσεις ξεχωριστές από τοις κοινές τους και στην χώρα του, έγιναν πρότυπα για τον λαό τους. Στα πρώτα επεισόδια ξεκινάμε να βλέπουμε ένα ατύχημα και όσο προχωράει η ιστορία μαθαίνουμε τι συνέβη.

Γνωρίζουμε τις οικογένειες και τους φίλους του κάθε αστροναύτη και μαθαίνουμε για τις θυσίες που έχει κάνει καθένας τους ξεχωριστά. Το πείραμα αυτό θα έχει διάρκεια συνολικά 3 χρόνια.

Η Emma αφήνει πίσω τον άντρα της που δουλεύει επίσης στην NASA αλλά έχει διαγνωστεί με κάποιο πρόβλημα σε αγγεία του εγκεφάλου του και έτσι εργάζεται στο κέντρο επιχειρήσεων δηλαδή στα γραφεία της NASA. Ήταν κοινό τους όνειρο να πάνε στο διάστημα αλλά όπως είπε κάποια στιγμή και εκείνος στην Emma, τώρα θα πρέπει να πάει εκείνη και για τους δυο.

Η Emma με μεγάλη χαρά αλλά και λύπη παράλληλα ξεκινά για το ταξίδι και πριν προλάβει να ηρεμήσει από το ατύχημα που προκλήθηκε και πήρε φωτιά εσωτερικά το σκάφος τους, ένα τηλεφώνημα από την κόρη της την αναστατώνει. Ο άντρας της έπαθε εγκεφαλικό με κίνδυνο να χάσει την ζωή του αλλά αν επιβιώσει δεν ξέρουν τι θα του αφήσει. Δυο από το πλήρωμα επίσης την κατηγορούν για το ατύχημα που είχαν με την φωτιά η Lu και ο Misha. Η ίδια προσπαθεί να μείνει ψύχραιμη και αποφασίζει να γυρίσει στην γη για να βρίσκεται στο πλευρό της κόρης της και του άντρα της. Θεωρεί πως απέτυχε να κρατήσει το πλήρωμα ασφαλές και αυτό της δίνει έναν λόγο παραπάνω να επιστρέψει.

Όταν ο άντρας της συνέλθει από το χειρουργείο καταφέρνει να της αλλάξει μαζί με την κόρη τους την γνώμη και να παραμείνει στο διάστημα. Άλλο ένα πρόβλημα με τον ηλιακό συλλέκτη θα προκύψει σύντομα και εκείνη με τον Misha θα πρέπει να βγουν στο κενό διάστημα να το φτιάξουν.

Μια αποστολή πολύ επικίνδυνη και για τους δυο, η οποία θα προβληθεί ζωντανά στους δεκτές όσων έχουν πρόσβαση στην NASA δηλαδή τους συγγενείς της Emma. Όσο βρίσκονται έξω η Emma ακολουθεί τον Misha και οι δυο τους συνεργάζονται πλήρως για να τα καταφέρουν και δείχνει να είναι το πρώτο λιθαράκι για να δεθούν ξανά. Η Emma παίρνει όλο το ρίσκο πάνω της και τελικά τα καταφέρνει.

Αφού η κρίση έχει ξεπεραστεί και όλοι πλέον μοιάζουν ανακουφισμένοι, η ζωή κάτω στην γη για την οικογένεια της Emma αρχίζει να γίνεται πιο περίπλοκη. Η κόρη της φαίνεται να αναζητά διαφυγή από τα προβλήματα της και ο πατέρας της εγκαταλείπει την ελπίδα του να δυναμώσει από τις φυσικοθεραπείες μέσα στο νοσοκομείο προκειμένου να την προσέχει από το σπίτι . Ένα τεστ που αποφεύγει να γράψει, μια κοπάνα βραδινή και μια μηχανή που ξεκινά να οδηγεί δείχνουν την κατάσταση της εκτός ελέγχου.

Στο μεταξύ, τα προβλήματα στο σκάφος επίσης ξεφεύγουν όταν ένας ιός ξεσπά και ρίχνει τον Ram τον μοναδικό γιατρό του πληρώματος στο κρεβάτι. Έχει παραισθήσεις και λίγο αργότερα θα πέσει στο πάτωμα τραυματισμένος. Όλο το πλήρωμα θα θέσει την ζωή του σε κίνδυνο για να τον σώσουν και σαν να μην έφταναν όλα αυτά όταν ο Ram θα συνέλθει, θα προκύψει ένα σοβαρό πρόβλημα με τις υδρορροές.

Το νερό τους θα ελαττωθεί και ο μόνος μηχανικός είναι πλέον σχεδόν τυφλός. Ο Misha έχει σχεδόν τυφλωθεί πράγμα που όλοι λένε πως έχουν ξανά δει να συμβαίνει στο διάστημα. Τον καθιστά στα μάτια του πληρώματος όμως ανίκανο να συνεχίσει να εργάζεται πάνω σε αυτό το πρόβλημα. Έτσι αποφασίζουν να συνεχίσουν με το εφεδρικό σύστημα νερού που έχουν και να θυσιάσουν τα φυτά για να κάνουν οικονομία στο νερό.

Κάτω στη γη ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στο διάστημα, το Χιούστον δείχνει διχασμένο: σε αυτούς που θέλουν την ασφάλεια των αστροναυτών και σε εκείνους που θέλουν να κλείσουν την συμφωνία πάση θυσία. Η Κίνα δείχνει ξεκάθαρα να αδιαφορεί για την επιβίωση τόσο της Lu όσο και των υπολοίπων αστροναυτών, καθώς η άποψη τους είναι πως πρέπει να τελειώσουν αυτό που άρχισαν. Ακόμα και όταν – παρά τις προσπάθειες από γη και διάστημα – το σύστημα ύδρευσης τους αποχαιρετά και η λύση μοιάζει τρελή αλλά δίνει ελπίδα να γυρίσουν ζωντανοί, η Κίνα επιμένει πως πρέπει να πάνε στον Άρη πάση θυσία. Όσο συμβαίνουν όλα αυτά, ν το δράμα δίνει την σκυτάλη στο δράμα ξανά. Ανάσα δεν παίρνεις από την αγωνία και την κακοτυχία γενικότερα.

Ο Άρης και η προσεδάφιση μοιάζουν με αστικό μύθο σε όλα τα επεισόδια. Αξίζουν όμως τα πλάνα στο κενό με τον Άρη φόντο,  πριν όμως φτάσω εκεί, να αναφερθεί πως κάπου ενδιάμεσα στις 10 φορές που η ζωή τους τέθηκε σε κίνδυνο, τους είδαμε να στρέφονται ο ένας κατά του άλλου. Όμως ένα πράγμα έμεινε στο τέλος, μια φράση του Misha προς την Lu η οποία έβαζε συνεχώς το έθνος πάνω από την ασφάλεια της και την οικογένεια της. Λίγο πριν ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την προσεδάφιση, εκείνος της είπε χαρακτηρίστηκα: «Τα έθνη είναι μια ιδέα και τα σύνορα δεν υπάρχουν, το μόνο που μετράει είναι οι άνθρωποι που αγαπάς» .

Αφού λύσουν με τρελές ιδέες όλα τα προβλήματα νερού που είχαν και βεβαιωθούν πως το πρώτο σκάφος με ό, τι χρειάζονται έφτασε τελικά πριν από αυτούς στον Άρη, το πλήρωμα ετοιμάζεται για τη μεγάλη ώρα ….. ναι ναι την ώρα που θα πατήσουν πόδι στον Άρη…!!!

Η Κίνα είχε ασκήσει βέτο να πατήσει πρώτα η δικιά τους αστροναύτης και να βγάλει φωτογραφία, όμως η Lu μετά από παρότρυνση του πληρώματος άσκησε το δικό της βέτο: θα στείλει τη φωτογραφία μόνο αν γυρίσει στο κέντρο ελέγχου η Μέι η οποία αρχικά απομακρύνθηκε γιατί ανακάλυψαν πως είχαν σχέση οι δυο γυναίκες. Η Κίνα σε αυτά γενικά σε ό, τι αφορά την σειρά δείχνει μηδενική ανοχή. Το αίτημα της δεν καλύφθηκε και η Lu πήρε την δικη της απόφαση.

Η προσεδάφιση έγινε επιτυχώς και η πρώτη ανακοίνωση έγινε μισή ώρα αργότερα σε όλους τους συγγενείς των αστροναυτών. Η Lu έστειλε τη δίκη της φωτογραφία, την πρώτη και μοναδική φωτογραφία, go go go Lu….!!!

Ωραία σειρά με βαθιά κοινωνικά, ενωτικά, ανθρώπινα μηνύματα αλλά με ελάχιστες στιγμές χαράς ή ανακούφισης. Καθόλου ανάλαφρη σειρά για κάποιον που θέλει να δει κάτι να ξεχαστεί ή να περάσει η ώρα του γενικά. Περισσότερο σε κάνει να αναρωτιέσαι για πολλά θέματα στη ζωή μας και την καθημερινότητα μας. Πάντως για όσους ίσως θέλουν κάτι πιο ελαφρύ καλό θα ήταν να την βάλετε στην λίστα σας ίσως για αργότερα και να μην την χάσετε. Δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόν αν θα υπάρξει δεύτερη σεζόν ή όχι.