Προχωράς μέσα στο γκρίζο, πολύβουο δρόμο της Φραντζή στο Νέο Κόσμο…Η πολύχρωμη ταμπέλα του «Σαραντατρίο» δίνει χρώμα στο γκρι της λεωφόρου και σε προ(σ)καλεί να το γνωρίσεις…Μπαίνεις μέσα, προχωράς και….μια καταπράσινη εσωτερική αυλή ανοίγεται απολαυστικά μπροστά σου.

Χρώματα, πράσινο, λουλούδια, χαλικάκι όπως παλιά και ένα τεράστιο δέντρο που απλώνει τη σκιά του. Ο Σπύρος,ο Παναγιώτης και ο Μανόλης σας υποδέχονται με χαμόγελα ανεπιτήδευτα και χωρίς το «δήθεν» των «μεταμοντέρνων φαγοποτείων»!

Οι μυρωδιές από τη κουζίνα σου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον και η παγωμένη μπύρα που τόσο λαχταρούσες είναι μπροστά σου.

Θα δοκιμάσετε γεύσεις που θα κανακέψουν τον ουρανίσκο σας και δε θα βαρεθείτε ποτέ μιας και τα πιάτα του καταλόγου ανανεώνονται συχνά πυκνά.

Ένας λιτός, απέριττος, φιλικός χώρος, με γεύσεις που σας θυμίζουν ναι μεν κάτι από την κουζίνα της γιαγιάς, αλλά εδώ θα τις γευτείτε σε πιάτα με περισσότερη φαντασία, έμπνευση και μεράκι.

Το «Σαραντατρίο» είναι όμορφο και χαλαρωτικό. Ο κατάλογος μικρός από επιλογή, αλλά η εναλλαγή του τακτική για να χαιρόμαστε με το γύρισμα των εποχών ότι καλό είναι επίκαιρο από τη φύση…

Κάθεσαι, δοκιμάζεις πεντανόστιμη κουζίνα με παραδοσιακές αναφορές, αλλά στο πιο ευφάνταστό της.Αξίζει όμως μια μικρή αναφορά και στα υλικά που χρησιμοποιούν στο «Σαραντατρίο» για να φτιάξουν τα ανεπανάληπτα πιάτα τους. Επιλογές από μικρούς τοπικούς παραγωγούς, που νοιάζονται πρωτίστως να προσφέρουν καλό προϊόν.

Το ίδιο ισχύει για τα ποτά. Σε όλους αρέσει να είναι «χύμα»…όχι όμως και στο κρασί μας!!! Μία φράση που συμπυκνώνει τόσο τη φιλοσοφία της ομάδας του 43ο, όσο και τις επιλογές της στο κρασί. Το «Σαραντατρίο» με τη βοήθεια των παραγωγών (Ελλήνων) προτείνει επιλεγμένες ετικέτες, σε τιμές εφάμιλλες με την τιμολόγηση των ανωνύμων χύμα που έχουν κατακλύσει την αγορά.

Χωρίς αποστάγματα δεν γίνεται. Απολαύστε μέσα από τις επιλογές του καταλόγου αποστάγματα, όπως Ξινόμαυρο, Μοσχάτο Αμβούργου με και χωρίς γλυκάνισο κ.λ.π. με πρώτη ύλη αποκλειστικά στέμφυλα, από εξαιρετικές ποικιλίες σταφυλιών.

Οι ελληνικές μικροζυθοποιίες αποτελούν επίσης επιλογή του 43ο. Μπύρες με ξεχωριστές γεύσεις, φρέσκες η παστεριωμένες είναι να «τις πιεις στο ποτήρι», μαζί με όλα τα πλούσια αρώματα του τόπου μας .Τη λάβα της Σαντορίνης, τα φρούτα του Ιονίου, τα βότανα της Εύβοιας, τη φρεσκάδα του Άργους…

Γι αυτό σας λέμε, αν το δοκιμάσετε, εύκολα θα γίνει το στέκι σας. Το δικό σας και της παρέας σας. Γεύσεις ελληνικές στη σωστή ποιότητα και τιμή!!!

Α… και να μη ξεχάσω στο βάθος ένας εκπληκτικός κήπος.

Χρήσιμο Μυστικό: Το «Σαραντατρίο» είναι ανοιχτό καθημερινές και Σαββατοκύριακα από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ! Τα κεράκια και τα μικρά φώτα δίνουν το βράδυ στην αυλή άλλη όψη.

(Φωτογραφίες: Μαρία Σαρρή)

Πολυχώρος κατανάλωσης και πώλησης εδώδιμων εδεσμάτων και ποτών
Ανοιχτά 11.00 – κουζίνα 13.00
Αμβροσίου Φραντζή 43 Νέος Κόσμος — 11743 Αθήνα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 026 33 47
e-mail: [email protected]
facebook: www.facebook.com/43.sarantatrio