Μια δροσερή και ειδυλλιακή όαση πρασίνου κάτω από τον έναστρο ουρανό, που ατενίζει την πόλη από ψηλά, αποκαλύπτεται στους επισκέπτες του εκλεπτυσμένου εστιατορίου Ελαίας Γη, στην Πολιτεία.

Η διαδρομή για να προσεγγίσει κανείς τις πέτρινες βεράντες του εστιατορίου μυεί και στην όλη φιλοσοφία του. Η μυσταγωγία ξεκινάει από το ατμοσφαιρικό κελάρι με τα αραδιασμένα κρασιά, κάνει μια στάση για παραδοσιακό κέρασμα με τσίπουρο και μαστίχα Χίου και συνεχίζει στο παλιό μανάβικο με τα παραδοσιακά αντικείμενα.

Οι δύο ελιές στην κύρια αίθουσα του εστιατορίου δικαιολογούν το όνομά του, ενώ η παρουσία του ξυλόφουρνου -εδώ ψήνονται καθημερινά το ψωμί, τα μαγειρευτά του καταλόγου, ακόμη και κάποια γλυκά- αποτελεί τρανή απόδειξη της αφοσίωσης του εστιατορίου στις επιταγές της παραδοσιακής, ελληνικής κουζίνας. Η καταπράσινη, πέτρινη αυλή του Ελαίας Γη, με τα εντυπωσιακά πλατάνια και τα χρωματιστά λουλούδια, αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη, με τα φώτα της νυχτερινής Αθήνας στο βάθος να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Με αυτήν την ονειρική θέα στο… πιάτο, η γαστρονομική εμπειρία που διαδραματίζεται στο χώρο του εστιατορίου υμνεί την ελληνική μαγειρική παράδοση μέσα από δημιουργικές προτάσεις βασισμένες μόνο σε φρέσκες, εποχιακές πρώτες ύλες.

Η αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας παρουσιάζεται μέσα από δύο μενού γευσιγνωσίας -ένα με 24 και ένα με 14 γεύσεις- καθώς και από a la carte επιλογές -σε αυτές θα βρείτε από χειροποίητες ταλιατέλες ολικής με μοσχαρίσια μάγουλα στον ξυλόφουρνο και σιγοβρασμένο κόκορα βιολογικής φάρμας μέχρι ονειρικούς σαρμάδες με αμπελόφυλλα και αβγολέμονο- που ζωντανεύουν μνήμες από ένα αυθεντικό, ελληνικό τραπέζι με την οικογένεια ή τους φίλους.

Ο τέλειος συνοδοιπόρος σε όλη αυτήν την γαστρονομική εμπειρία δεν είναι άλλος από τα προσεκτικά επιλεγμένα κρασιά αποκλειστικά από τον ελληνικό αμπελώνα, τα οποία κορυφώνουν με τον καλύτερο και πιο απολαυστικό τρόπο την αποθέωση της ελληνικής κουζίνας που συντελείται στο χώρο του Ελαίας Γη.

Πληροφορίες

Δεξαμενής & Ολυμπιονικών 4, Πολιτεία-Κηφισιά

Τηλ.: 210 6200005, 210 6206433

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 7μμ., Κυριακή μεσημέρι ανοιχτά, Κυριακή βράδυ κλειστά

www.eleasgi.gr

Ελαίας Γη