Έχει πολλές φορές εκφράσει τον τεράστιο θαυμασμό της για τη Σοφία Βέμπο. Με τη γενναιοδωρία που πάντα τη χαρακτηρίζει, η Μαρινέλλα, όποτε αναφέρεται στην «τραγουδίστρια της νίκης», κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη τραγουδίστρια της Ελλάδας. Τώρα τη «συναντά» και στη σκηνή, ή μάλλον, τώρα «μεταμορφώνεται» σε Βέμπο.

Το φιλόδοξο μιούζικαλ με τίτλο «Μαρινέλλα Βέμπο» θα κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Badminton με τη νέα χρονιά (15 Ιανουαρίου 2014). «Η παράσταση ζωντανεύει μια ολόκληρη εποχή, την εποχή που σημάδεψε η παρουσία της σπουδαίας τραγουδίστριας και θεατρίνας.

Η νεότερη ιστορία της Ελλάδας περνά μέσα από τη μυθιστορηματική ζωή της και η Μαρινέλλα αγκαλιάζει μέσα από το σήμερα το χθες και ξαναδίνει φωνή και ζωή στον κόσμο της». Πρόκειται για ένα παιχνίδι αναμνήσεων που θα μιλήσει στην καρδιά των παλαιότερων, αλλά και που θα φέρει σε επαφή το νεώτερο κοινό με σημαντικές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας. Δίπλα στη Μαρινέλλα, στο ρόλο του Μίμη Τραϊφόρου ο Χρήστος Στέργιογλου, ενώ τον επιθεωρησιακό θεατρίνο Παυλάρα ερμηνεύει ο Αντώνης Λουδάρος.

Κείμενο – σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας, χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός, έρευνα – μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας.

Πηγή: tospirto.net