Πάντα προκλητικοί και πρωτοπόροι οι Αμερικάνοι extreme metallers, από την Iowa, Slipknot θα βρεθούν άλλη μία φορά μπροστά από το ελληνικό κοινό που τους λατρεύει. Συγκεκριμένα οι Αμερικάνοι θα εμφανιστούν στο πλαίσιο του Release Athens, την Παρασκευή 24 Ιουλίου στον Ανοιχτό Χώρο του ΟΑΚΑ.

Όπως ανέφερε και η διοργανώτρια στην ανακοίνωση στο Facebook: «Οι τεράστιοι Slipknot, η προκλητική και ισοπεδωτική εννεαμελής “συμμορία” από την Iowa των ΗΠΑ, θα είναι μαζί μας την Παρασκευή 24 Ιουλίου, στον Ανοιχτό Χώρο του ΟΑΚΑ!

Έχουν κατακτήσει τον πλανήτη, με εκατομμύρια οπαδούς και πωλήσεις, αμέτρητα βραβεία και, κυρίως, με τα όσα κάνουν πάνω στη σκηνή. Εκεί, χωρίς ίχνος υπερβολής, δεν υπάρχει τίποτα και κανείς που να μπορεί να συγκριθεί μαζί τους.

Headliners στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, επιστρέφουν μετά από πολλά χρόνια στην Αθήνα ως ένα από τα κορυφαία ονόματα του Heavy Metal σε ολόκληρο τον κόσμο, φέρνοντας το εκπληκτικό show τους, σε μία συναυλία επικών διαστάσεων που όμοιά της δεν έχουν ξαναδεί οι πιστοί Maggots! Τα σοφά λόγια του Corey Taylor δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση: “We don’t play shows. We start wars.”».

Εκτός όμως από τους μασκοφόρους «προβοκάτορες» μπροστά στους Έλληνες οπαδούς τους θα εμφανιστούν και οι θρύλοι του παγκόσμιου heavy metal στερεώματος, Mercyful Fate. Και όπως λέει ο Βασιλιάς King Diamond «το setlist θα περιλαμβάνει τραγούδια από το πρώτο ιστορικό EP και τα κλασικά “Melissa” και “Don’t Break The Oath”, μαζί με νέα τραγούδια, σε ένα νέο εντυπωσιακό σκηνικό που θα ενθουσιάσει όλους τους οπαδούς».

Οι Mercyful Fate θα παίξουν το Σάββατο στις 13 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού.

Λίγες μέρες νωρίτερα είχε ανακοινωθεί η συναυλία ότι οι επίσης θρυλικοί Judas Priest θα ξαναβάλουν φωτιά στο συναυλιακό καλοκαίρι μας καθώς θα παίξουν μπροστά στους Έλληνες μέταλχεντς την Παρασκευή 17 Ιουλίου στο κλειστό του Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο.

Τέλος στις 22 Ιουλίου στον Ανοικτό Χώρο του ΟΑΚΑ θα παίξουν οι εκπρόσωποι της νέας γενιάς του heavy metal Sabaton, μαζί με τους Vikings death metallers Amon Amarth και τους thrash οδοστρωτήρες Testament.