Παράσταση στη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, εκθέσεις αλλά και κηπουρική για όλη την οικογένεια είναι μερικές από τις προτάσεις αυτού του Σαββατοκύριακου που θα γεμίσουν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο σας χωρίς να επιβαρύνουν την τσέπη σας.

Εκδηλώσεις για μεγάλους αλλά και ευκαιρίες να βρεθεί μαζί όλη η οικογένεια.

 «100 γεμάτα σώματα» σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Τρεις γενιές χορευτών, ηλικίας από 12 έως 60 χρόνων, χορεύουν τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, σε μια παράσταση – συνάντηση δασκάλων χορού και των μαθητών τους.

Η παράσταση παρουσιάζεται το Σάββατο στις 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με είσοδο ελεύθερη και δελτία προτεραιότητας από τα Ταμεία του Θεάτρου.

Jonathan Meese στην γκαλερί Bernier-Eliades

Αυλαία ρίχνει το Σάββατο η έκθεση του Jonathan Meese στην γκαλερί Bernier- Eliades, στο Θησείο. Ο καλλιτέχνης, που ζει κι εργάζεται στο Βερολίνο, θεωρείται από τους πιο καταξιωμένους υποστηρικτές της σύγχρονης τέχνης. Στη νέα έκθεσή του με τίτλο «Nanny Guinevere (Dr. Excalibur is back) παρουσιάζει τα τελευταία έργα του.

Κηπουρική για όλη την οικογένεια στο ΚΠΙΣΝ

Η ενασχόληση με τον κήπο προσφέρει ηρεμία και βοηθά μικρούς και μεγάλους να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες, την υπευθυνότητα και την αυτοπεποίθησή τους. Τον χειμώνα, τα φυτά σταματούν να μεγαλώνουν. Όσοι βρεθούν την Κυριακή στον λαχανόκηπο του ΚΠΙΣΝ θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τους ρυθμούς τους και να κατανοήσουν πώς μετρούν τον χρόνο. Αφού εξοικειωθούν με τον τρόπο που λειτουργεί η φύση, θα επιχειρήσουν να μάθουν όσα χρειάζεται για τις ανάγκες και τη σωστή φροντίδα των φυτών αυτήν την εποχή του χρόνου.

Σμίλη και μνήμη: Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης

Η σπουδαία φωτογραφική έκθεση για το έργο των μαρμαροτεχνιτών της Ακρόπολης που έστησαν η Επιτροπή και η Υπηρεσία Συντήρησης των Μνημείων της Ακρόπολης ρίχνει αυλαία αυτή την Κυριακή, έπειτα από παράταση. Oι φωτογραφίες τεκμήρια των επί σαράντα και πλέον ετών αναστηλωτικών εργασιών, που παρουσιάζονται στο Μουσείο της Ακρόπολης, ομαδοποιούνται σε έξι θεματικές ενότητες (αυταπάρνηση, μόχθος, συνεργασία, μεράκι, καμάρι, συναδέλφωση) που προβάλλουν τον ανθρώπινο παράγοντα και αναδεικνύουν τα συναισθήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην αποκατάσταση των μνημείων.