Δανίκας για Joker: Ο νόμος για τις ταινίες υπήρχε και επί ΣΥΡΙΖΑ

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην πολιτική σκηνή είναι υποκρισία»


ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
12:19
22/10/2019
Δανίκας για Joker: Ο νόμος για τις ταινίες υπήρχε και επί ΣΥΡΙΖΑ
7
loading

«Υποκρισία» χαρακτήρισε αυτό που συμβαίνει τις τις τελευταίες μέρες με την ταινία «Joker» ο κριτικός κινηματογράφου Δημήτρης Δανίκας, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Δανίκας μίλησε για τον σάλο που έχει προκληθεί μετά την καταγγελία για την παρακολούθηση της ταινίας από ανήλικους και την επέμβαση της αστυνομίας σε κινηματογραφικές αίθουσες.

Συγκεκριμένα υποστήριξε πως αυτό που συμβαίνει στην πολιτική σκηνή με αφορμή την ταινία «είναι υποκρισία», υπενθυμίζοντας πως ο νόμος αυτός υπήρχε και επί εποχή ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ίδιο συνέβαινε και επί Τσίπρα» είπε ο κ. Δανίκας και προσέθεσε πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν άλλαξε το νόμο, με αφορμή τη στάση της αντιπολίτευσης και τα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα εναντίον της κυβέρνησης.

Ωστόσο, θεωρεί πως η ταινία είναι επικίνδυνη πολιτικά, καθώς προβάλλει έναν πρωταγωνιστή που δεν έχει πολιτική συνείδηση και οι νέοι μπορεί να ταυτιστούν.

Παρόλα αυτά ο κ. Δανίκας υποστηρίζει πως ο νόμος σχετικά με τις κατάλληλες ηλικίες για παρακολούθηση ταινιών πρέπει να καταργηθεί και η ευθύνη πρέπει να πάει αποκλειστικά στους γονείς, καθώς είναι θέμα ανατροφής.

Σχετικά με την παρέμβαση της αστυνομίας είπε πως από τη στιγμή που υπήρχε ο νόμος η αστυνομία δεν είχε άλλη επιλογή.

Τέλος, επεσήμανε ότι οι επιτροπές βλέπουν τις ταινίες πριν προβληθούν και αποφασίζουν τις ηλικίες που θα μπορούν να τις παρακολουθήσουν, προσθέτοντας για άλλη μια φορά ότι η στάση όσων είναι αντίθετοι στην θέασή της από ανηλίκους είναι υποκριτική.

Όσον αφορά την ίδια την ταινία, ο κ. Δανίκας θεωρεί πως θα «σαρώσει» τα βραβεία Όσκαρ, καθώς είναι εξαιρετική από όλες τις απόψεις.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Προς τιμή του

  Επί ΣΥΡΙΖΑ δε διανοήθηκαν να μπουκάρουν πάνοπλοι αστυνομικοί σε κινηματογράφο, για να διακόψουν την προβολή της ταινίας!
  Αυτά μόνο με τους ακροδεξιούς γίνονται.

 2. avatar SER 30

  «Το ίδιο συνέβαινε και επί Τσίπρα» είπε ο κ. Δανίκας και προσέθεσε πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν άλλαξε το νόμο, με αφορμή τη στάση της αντιπολίτευσης και τα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα εναντίον της κυβέρνησης. ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΟΥΝΟΥΝΟΥΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΕΤΑΞΑ ? ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΝΟΥΝΟΥΝΕ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟ ΜΠΡΑΝΤΥ ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΩΝ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ . ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΝ ΧΑΖΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΝ ΤΕΚΝΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΟΜΟΙΩΣ [...] ΘΕΩΡΩΝ ΠΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣΑΕΙ ΤΑΡΑΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ . ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 2 0 2 0 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΕΤΑΞΑ ΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΥΖΟΥΝΕ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ [...] ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ . ΒΡΗΚΑΝΕ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟΝ ΘΕΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΝ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΕΙ 6 0 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΡΘΙΟΙ ΜΕ ΤΑ ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ .

 3. avatar Ναι αλλά

  επί Συριζα όλα ήταν χαλαρά, τίποτα δεν λειτουργούσε και αυτό γενικά μας βόλευε.

 4. avatar titanic

  Κε Δανίκα,
  Ολα τα παιδιά δεν έχουν το ίδιο επίπεδο κριτικής-αναλυτικής σκέψης, (πρόσφατα μάλιστα ανακοινώθηκαν πολύ χαμηλοί δείκτες περί αυτού), ούτε και όλοι οι γονείς (συχνά για τους ίδιους λόγους) είναι σε θέση να κρίνουν την καταλληλότητα τέτοιων ταινιών ή και παιχνιδιών.
  Κια 1 παιδί στα 100 να κατανοήσει με άλλο τρόπο το νόημα, θα έχει δυσάρεστα αποτελέσματα για όλους. Και βέβαια ο Νόμος δεν συνάδει με το σύγχρονο επίπεδό μας (που θεωρούμε ότι έχει φτάσει στα ύψη (μαζί και η εγκληματικότητα)), αλλά ας γίνουν τουλάχιστον υπεύθυνοι οι αρμόδιοι αιθουσάρχες και να είναι εκείνοι υπόλογοι σε περίπτωση που δεν τηρείται η οδηγία. Και αυτό και χωρίς Νόμο γίνεται, καθώς πλέον είμαστε πλέον εξαιρετικά υπεύθυνοι .

  1. avatar NRG

   Δέν υπάρχει απόλυτα λάθος ή σωστό σε αυτό το θέμα. Ο αντίλογος είναι ότι π.χ. στο σπίτι σε TV ή στο Internet μπορεί να δεί ακριβώς το ίδιο έργο (με ευθύνη του κηδεομόνα πάντα). Άρα είναι λίγο "υποκριτική" η αναζήτηση συνυπευθύνων αιθουσαρχών, μαζί με τους έτσι κι αλλίως υπεύθυνους κηδεμόνες. Το μόνο απόλυτα σωστό είναι το ότι "όσο υπάρχει ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται". Και όχι να διαμαρτυρόμαστε επειδή εφαρμόσθηκε.

   1. avatar titanic

    Η καταλληλότητα οποιουδήποτε έργου/παιχνιδιού/τηλεοπτικού προγράμματος, αναφέρεται παντού: στην Τηλεόραση, την συσκευασία κλπ. Εννοείται ότι στο σπίτι η υπευθυνότητα πέφτει σε γονείς και παιδιά, σε δημόσιο όμως χώρο, υπεύθυνοι τήρησης οδηγιών (και χωρίς Νόμο, μόνο με την ένδειξη), είναι οι αιθουσάρχες.Η ίδια η υπευθυνότητα μας, κάνει την αστυνομία αχρείαστη και τα παιδιά συναισθηματικά υγιή.

 5. avatar apla kai kathara

  Αμα αλεξάκο δεν σου άρεσε ο νόμος ας τον άλλαζες, κι όχι να κράζεις οταν είσαι αντιπολίτευση. Εαν πρέπει ας αλλάξει κάποια στιγμή, αλλά εφ' όσον υπάρχει ενας νόμος ΠΡΕΠΕΙ να τηρείται... Πόσο πιο απλά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει