Ο Quentin Tarantino παρουσιάζει την ένατη ταινία του, μια μυθική ερωτική επιστολή στον κινηματογράφο και την τηλεόραση του τέλους της δεκαετίας του ’60 και μας βυθίζει στην εκρηκτική ομορφιά του Λος Άντζελες της εποχής. Την ίδια ώρα, ο κορυφαίος σκηνοθέτης Γούντι Άλεν επιστρέφει στην αγαπημένη του Νέα Υόρκη σε μια από τις πιο αισιόδοξες στιγμές της φιλμογραφίας του.

Κάποτε… στο Χόλιγουντ (Once Upon a Time… in Hollywood)

159’

Σκηνοθεσία: Quentin Tarantino

Πρωταγωνιστούν: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret
Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern, Mike
Moh, Luke Perry, Damian Lewis, Al Pacino, Nicholas Hammond, Samantha Robinson, Lorenza
Izzo, Costa Ronin, Perla Haney-Jardine, Damon Herriman, Lena Dunham, Kurt Russell, Scoot
McNairy, Michael Madsen, Rumer Willis, Rafal Zawierucha

Με πρωταγωνιστικό δίδυμο δύο από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς τους, τον Leonardo DiCaprio και τον Brad Pitt, η ταινία είναι ένας φόρος τιμής στις τελευταίες στιγμές της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, ένα αριστοτεχνικό κολάζ με κινηματογραφικές και τηλεοπτικές αναφορές, όπως μόνο ο συγκεκριμένος -ασύλληπτα διαβασμένος- δημιουργός ξέρει να υπογράφει. Στο Λος Άντζελες του1969 τα πάντα είναι ρευστά και όλα αλλάζουν. Ο τηλεοπτικός αστέρας Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) και ο για πολλά χρόνια κασκαντέρ του Cliff Booth (Brad Pitt) κινούνται στη νέα βιομηχανία του θεάματος, την οποία με δυσκολία αναγνωρίζουν πια.

Μία Βροχερή Μέρα στη Νέα Υόρκη (A Rainy Day in New York)

Κωμωδία, 92’

Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν

Πρωταγωνιστούν: Τιμοτέ Σαλαμέ, Ελ Φάνινγκ, Σελένα Γκόμεζ, Τζουντ Λο, Ντιέγκο Λούνα,
Λιβ Σράιμπερ, Ρεμπέκα Χολ, Σούκι Γουότερχαουζ, Κέλι Ρόρμπαχ

Ο Γκάτσμπι (Τιμοτέ Σαλαμέ) και η Άσλεϊ (Ελ Φάνινγκ) είναι ένα νεαρό ζευγάρι που φτάνουν στη Νέα Υόρκη με σκοπό να περάσουν ξέγνοιαστα το Σαββατοκύριακο τους. Τα σχέδια τους σύντομα θα ανατραπούν για τα καλά και θα περάσουν ο καθένας μόνος του τις επόμενες ώρες περιπλανώμενοι στην πόλη συναντώντας διάφορους ανθρώπους μέσα από κωμικά περιστατικά. Στη διάρκεια αυτής της απρόσμενης περιπέτειας, θα μάθουν πολλά
περισσότερα από αυτά που φαντάζονταν.

Το Μεσοκαλόκαιρο (Midsomnar)

Τρόμου, 140’

Σκηνοθεσία: Άρι Άστερ

Πρωταγωνιστούν: Φλόρενς Πιού, Τζακ Ρέινορ, Γουίλιαμ Τζάκσον Χάρπερ, Γουίλ Πούλτερ,
Βίλχελμ Μπλόμγκρεν

Η Ντάνι (Φλόρενς Πιού) και ο Κρίστιαν (Τζάκ Ρέινορ) είναι ένα νεαρό ζευγάρι από την Αμερική, του οποίου η σχέση είναι υπό διάλυση. Όμως, μετά από μία οικογενειακή τραγωδία που ταράζει την Ντάνι, το πένθος τους φέρνει πάλι κοντά και η Ντάνι αυτοπροσκαλείται σε ένα ταξίδι του Ντάνι με τους φίλους του σε ένα μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα το μεσοκαλόκαιρο σε ένα απομονωμένο σουηδικό χωριό. Αυτό που ξεκινάει σαν μία ανέμελη καλοκαιρινή περιπέτεια σε ένα ηλιόλουστο καταφύγιο, παίρνει νοσηρή τροπή, όταν οι κάτοικοι του χωριού προσκαλούν τους καλεσμένους να συμμετέχουν σε εορτασμούς που μεταμορφώνουν αυτόν τον παράδεισο σε ένα όλο και πιο ανησυχητικό και ενοχλητικό μέρος.

Ο Διαβολάκος (Il Piccolo Diavolo)

Κωμωδία 110′

Σκηνοθεσία: Roberto Benigni

Πρωταγωνιστούν: Roberto Benigni, Walter Matthau, Stefania Sandrelli

Η ήρεμη ζωή του Πάτερ Μορίς (Walter Matthau) διαταράσσεται όταν τον καλούν να εξορκίσει ένα δαιμόνιο που έχει καταλάβει μια γυναίκα. Το δαιμόνιο (Roberto Benigni), ένα ναρκισσιστικό, σκανταλιάρικο μα στην πραγματικότητα αφελές διαβολάκι, εξέρχεται μεν αλλά προκειμένου να ζήσει τις χαρές της γήινης ζωής, ακολουθεί παντού τον άμοιρο Μορίς. Δανείζεται το όνομα Τζουντίντα και περιφέρεται ασυγκράτητο στους δρόμους, προκαλώντας αμέτρητες γκάφες.

Φθινοπωρινή Σονάτα (Autumn Sonata)

99′

Σκηνοθεσία: Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Πρωταγωνιστούν: Ινγκριντ Μπέργκμαν, Λιβ Ούλμαν

Η Σαρλότ, μια πιανίστρια διεθνούς φήμης συναντά έπειτα από επτά χρόνια την κόρη της Εύα (η οποία ζει με τον πάστορα σύζυγό της Βίκτωρα), αναζητώντας επιβεβαίωση και συναισθηματική κάλυψη από το ταπεινωμένο κορίτσι. Η συνάντηση μάνας και κόρης εξελίσσεται σε μια τρομερή σύγκρουση, μέσα από μια σειρά εξομολογήσεων που ξεχειλίζουν ταυτόχρονα από αγάπη και μίσος.
Δύο χαρακτήρες, μάνα και κόρη, που είναι δύο κόσμοι εκ διαμέτρου αντίθετοι… Η κόρη της οποίας είναι εύκολο να αγαπήσει και δύσκολο να αγαπηθεί και η μάνα της οποίας είναι εύκολο να αγαπηθεί και δύσκολο να αγαπήσει.
Αφού τα ψέματα και οι ωραιοποιήσεις εξαφανιστούν, οι αλήθειες θα εμφανιστούν και θα πληγώσουν όλους τους εμπλεκομένους ανεπανόρθωτα. Όλοι θύτες και θύματα της μοιραίας απόφασης που συνωμοτικά πήραν: να ζήσουν μια ζωή γεμάτη υπεκφυγές, φόβο και υπέρμετρο εγωισμό.

Ο Τρίτος Άνθρωπος (The Third Man)

Θρίλερ, δράμα 104′

Σκηνοθεσία: Κάρολ Ριντ

Πρωταγωνιστούν: Τζόζεφ Κότεν, Αλίντα Βάλι, Ορσον Γουελς, Τρέβορ Χάουαρντ

Ο Χόλι Μάρτινς, ένας Αμερικανός συγγραφέας καταφτάνει στη μεταπολεμική Βιέννη, ως φιλοξενούμενος ενός παιδικού του φίλου. Εκεί, πληροφορείται ότι είναι νεκρός. Ο συγγραφέας γρήγορα αναπτύσσει μια θεωρία συνομωσίας, όταν μαθαίνει ότι την ώρα θανάτου του φίλου του βρισκόταν και ένας τρίτος άνθρωπος.