Σε Ελλάδα αλλά και Κύπρο θα μεταδοθεί το αριστούργημα του Zadonai «Francesca da Rimini», με το οποίο συνεχίζεται το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD».

Η παράσταση θα μεταδοθεί στις 16 Μαρτίου σε: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λουτράκι, Κομοτηνή, Μυτιλήνη, Βόλο, Λευκάδα και Κύπρο. Στην Πάτρα θα προβληθεί στις 23 Μαρτίου.

Με τον τρόπο αυτό το πρόγραμμα «The Met» συνεχίζεται δυναμικά, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.

Η όπερα «Francesca da Rimini» είναι ένα σπουδαίο έργο του Zandonai, το οποίο εμπνεύστηκε και δημιούργησε στις αρχές του 20ου αιώνα. Η παράσταση μετά από 25 χρόνια, επιστρέφει σήμερα στη «Met» σε μια σύγχρονη αναβίωσή της. Την πληθωρική και ρεαλιστική σκηνοθεσία υπογράφει ο ταλαντούχος Piero Faggioni.

Η ιστορία παρουσιάζει το δράμα της Francesca da Rimini (Eva-Maria Westbroek), της πλούσιας αριστοκράτισσας την οποία εξαπατούν με σκοπό να παντρευτεί τον κτηνώδη Τζιαντσιότο (Mark Delavan), αντί του αληθινού αγαπημένου της Πάολο (Marcello Giordani). Στον ρόλο του επίβουλου Μαλατεστίνο συναντάμε τον Robert Brubaker. Την ορχήστρα διευθύνει ο Marco Armiliato.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς επίσης και την προπώληση των εισιτηρίων, μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση metingreece.com.