Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετάσχουν στην επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Το παιδί και το κουδουνάκι» θα έχουν τα παιδιά, καθώς οι παραστάσεις παρατείνονται μέχρι και τις 26 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για μια δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιού, με έντονη βιωματική συμμετοχή των παιδιών που βασίζεται σε ομώνυμο ελληνικό παραμύθι. Η παράσταση εναλλάσσει το λόγο με την κίνηση και τη ζωντανή μουσική, ενώ κάνει χρήση και video art.

Η παράσταση προσφέρει στα παιδιά μια μοναδική εμπειρία επικοινωνίας διάδρασης, που τα ενθαρρύνει να αποδράσουν στο φανταστικό κόσμο του παραμυθιού. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 9 ετών.

Στόχος του έργου είναι να διδάξει στα παιδιά τη σχέση που έχουν οι πράξεις μας στους άλλους, αλλά και το αντίκτυπο που έχουν και σε εμάς τους ίδιους.

Η ιστορία περιγράφεται ως εξής: «Μια φορά και έναν καιρό, ένα παιδί κρέμασε το κουδουνάκι του στα κλαδιά ενός δέντρου για να κοιμηθεί. Όταν ξύπνησε, το δέντρο είχε ψηλώσει και ήταν αδύνατο για το παιδί να το φτάσει. Έτρεξε λοιπόν να ζητήσει βοήθεια! Το τσεκούρι, η φωτιά, το νερό, το βόδι, το ποντίκι και ο γάτος θα μπλεχτούν όλοι μαζί σε μία φανταστική περιπέτεια και μας δίνουν μαθήματα ζωής».

Η σκηνοθεσία είναι της Άννας-Σεβαστής Τζίμα και ανεβαίνει κάθε Σάββατο στις 18.00 και Κυριακή στις 12.00, στο «Μορφές Έκφρασης», Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα.