Το Σάββατο13 Οκτωβρίου ξεκίνησε η σεζόν 2012-2013 του πολυβραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD», με τη νέα παραγωγή της Μet «L’Elisir d’Amore» (Το Ελιξίριο του Έρωτα) του Donizetti και πρωταγωνίστρια την Anna Netrebko. Το έργο εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους και κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις. Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας πως το ελληνικό φιλόμουσο κοινό αγαπά και εκτιμά μία από τις πιο εκλεπτυσμένες μορφές τέχνης και έκφρασης.

Η θερμή υποδοχή που επιφύλαξε το αθηναϊκό κοινό στο πρόγραμμα «The Met: Live in HD», είχε ως αποτέλεσμα η επόμενη παράσταση που είναι το αριστούργημα του Verdi «Otello» (Οθέλλος) στις 27 Οκτωβρίου, να είναι ήδη sold out στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Λόγω της τεράστιας απήχησης του κόσμου, προγραμματίστηκε και δεύτερη προβολή για τις 29 Οκτωβρίου, αποκλειστικά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η διαθεσιμότητα των εισιτηρίων είναι ήδη περιορισμένη και στις υπόλοιπες πόλεις όπου προβάλλεται η όπερα.

Το αριστούργημα του Verdi, βασισμένο στην τραγωδία του Σαίξπηρ, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο πρόγραμμα The Met: Live in HD. Ο Semyon Bychkov διευθύνει ένα εξαιρετικό cast, με επικεφαλής τον Johan Botha στον ομώνυμο ρόλο του ζηλιάρη Μαυριτανού της Βενετίας, απέναντι από τη Renée Fleming, σ’ έναν από τους μεγαλύτερους ρόλους της καριέρας της, αυτόν της αθώας γυναίκας του Οθέλλου, της Δυσδαιμόνας. Ο Falk Struckmann ερμηνεύει τον Ιάγο, τον άπιστο υποτακτικό του Οθέλλου και ο Michael Fabiano είναι ο πλοίαρχος Κάσσιος.

Το έργο «Otello» του Verdi, θα μεταδοθεί στις 27 και στις 29 Οκτωβρίου 2012 από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στις 27 Οκτωβρίου θα μεταδοθεί από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και από τις παρακάτω αίθουσες του δικτύου προβολής:

Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής
Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου
Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» Βόλου
Δημοτικός Κινηματογράφος «Απόλλων», Λευκάδα
Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος», Κεφαλονιά
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς επίσης και την προπώληση των εισιτηρίων, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.metingreece.com