Αν δεν έχετε βρει ακόμη τρόπους να γεμίσετε το Σαββατοκύριακό σας, σας προτείνουμε τέσσερα ενδιαφέροντα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην πόλη, και μάλιστα δωρεάν.

Κινηματογραφικές προβολές, μουσικές εκδηλώσεις, θέατρο σκιών και δωρεάν είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της πόλης, γεμίζουν την ατζέντα σας, χωρίς, ωστόσο να επιβαρύνουν το budget.

Δωρεάν είσοδος σε μνημεία και μουσεία

Η πρώτη Κυριακή του μήνα (από το Νοέμβριο μέχρι και το Μάρτιο) είναι αφιερωμένη στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία της πόλης, καθώς ανοίγουν τις πόρτες τους για το κοινό εντελώς δωρεάν.

Όσοι θέλετε να απολαύσετε μια βόλτα πλούσια σε ιστορία και πολιτισμό, δεν έχετε παρά να ξεσκαρτάρετε τώρα τη λίστα με όσα από αυτά δεν έχετε καταφέρει ακόμη να επισκεφτείτε.

Ρεμπέτικη μουσική εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο και το Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Πειραιά δημιουργούν μια σειρά εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών συναυλιών για το καλλιτεχνικό έτος 2018-2019, υπό την αιγίδα του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Πειραιά.

Στόχος του προγράμματος είναι μέσα από ζωντανά μουσικά παραδείγματα σπουδαστές και μουσικόφιλοι να έρθουν σε επαφή και να αποκτήσουν ερεθίσματα και πληροφορίες για διάφορα μουσικά είδη και ρεπερτόρια, να γνωρίσουν διαφορετικά όργανα, τεχνικές σύνθεσης και ερμηνείας.

Σε αυτό το πλαίσιο στις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής (04/11) στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου 32 & Βασ. Γεωργίου) θα λάβει χώρα ένα αφιέρωμα στο ρεμπέτικο με τη ρεμπέτικη κομπανία Π.Μ.Κ.Π. και φιλική συμμετοχή των Μανόλη Καραντίνη και Νίκου Ανδρουλάκη.

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου

Οι λάτρεις των ταινιών τρόμου, μυστηρίου, θρίλερ, φαντασίας και επιστημονικής φαντασίας αυτό το σαββατοκύριακο θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε εντελώς δωρεάν, μια μεγάλη γκάμα από αυτές στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό, πολιτιστικό και επιμορφωτικό σύλλογο «The Basement», υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας, και λαμβάνει χώρα έως και τις 11 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Κινηματογράφο Καλλιθέας Καλυψώ (Γρηγορίου Λαμπράκη 9).

Οι προβολές διαρκούν από τις 17.00-23.30, ενώ γι’ αυτό το Σάββατο (03/11) έχει προγραμματιστεί και μεταμεσονύκτια προβολή.

Θέατρο σκιών και κινηματογραφικές προβολές στο κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς»

Στο κινηματοθέατρο «Κώστας Γαβράς» του Δήμου Περιστερίου (Βασιλικών 6, Κηπούπολη), μικροί και μεγάλοι αυτό το σαββατοκύριακο θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν εντελώς δωρεάν θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και κινηματογραφικές προβολές.

Το Σάββατο στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί η παράσταση θεάτρου σκιών «Ο καραγκιόζης τραγουδιστής» από τον Θίασο Ηλία Καρελλά, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας στις 20.00 θα προβληθεί η κινηματογραφική επιτυχία «Καζαντζάκης» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Σμαραγδή με τους Μαρίνα Καλογήρου, Θοδωρή Αθερίδη, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο κ.α. Το πρωί της Κυριακής (04/11) στις 11.00 θα προβληθεί η παιδική ταινία «Ο τρομερός Gaturro».