Πάρτε ιδέες για το τι μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου και γεμίστε το πρόγραμμα του μήνα με άκρως ενδιαφέρουσες και απολαυστικές δραστηριότητες. Πολυαναμενόμενες θεατρικές υπερπαραγωγές συγκεντρώνουν τα βλέμματα πάνω τους, την ώρα που επιτυχημένα θεατρικά επιστρέφουν για ακόμη μία χρονιά στο σανίδι. Αγαπημένα φεστιβάλ, σαββατοκύριακα γεμάτα τέχνη και βόλτες γεμίζουν την ατζέντα του μήνα για να μην πλήξετε καμία μέρα.

Oktoberfest

Το Oktoberfest είναι ένα από τα πιο φημισμένα φεστιβάλ στον κόσμο. Κάθε χρόνο από τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, εκατομμύρια λάτρεις της μπύρας δίνουν ραντεβού στο Μόναχο για να συμμετάσχουν σε αυτό το event που είναι αφιερωμένο στο αγαπημένο τους ποτό. Η διοργάνωσή του ξεκίνησε το 1896 και πλέον συγκαταλέγεται στα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της βαυαρικής κουλτούρας. Εκατομμύρια λίτρα μπύρας καταναλώνονται κάθε χρόνο, με περισσότερες από 1.000 ζυθοποιίες να παίρνουν μέρος στο φεστιβάλ και να κερνούν τους συμμετέχοντες. Με αφορμή, λοιπόν, το φημισμένο Oktoberfest, σας προτείνουμε να βγείτε σε αγαπημένες μπυραρίες στην πόλη, όπως τη The Local Pub στο Χαλάνδρι, τη The Lazy Bulldog Pub ακριβώς απέναντι από την Τεχνόπολη στο Γκάζι, το Bock Beer Restaurant πολύ κοντά στην Ακρόπολη και την Arch Beer στο Περιστέρι.

Βγείτε με τους φίλους μετά τη δουλειά

Παρόλο που ο καιρός αρχίζει να κρυώνει, δεν είναι λίγα εκείνα τα στέκια στο κέντρο που  βγάζουν τραπέζια έξω σε πεζόδρομους, πλατείες, στοές, ακόμη και ταράτσες καλώντας για ένα ποτό μετά τη δουλειά με τους συναδέλφους και τους φίλους. Κάποια από τα αγαπημένα μας στέκια στην πόλη είναι το Bartesera και το Kuko’s, το Καφενείον Ακροπόλεως και το Chocolat Royal, το City Zen και το Juan Rodriquez, το Pasaji και το M8, το Bank Job και το By the Glass.

Θεατρικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε

Φθινόπωρο στην Αθήνα χωρίς θέατρο δεν γίνεται. Το θεατρόφιλο κοινό περιμένει πώς και πώς τις παραστάσεις της νέας σεζόν. Τα νέα είναι πολύ ευχάριστα, καθώς πολύ ενδιαφέροντα έργα ανεβαίνουν αυτόν  το μήνα στην πόλη. Το «Art» της Γιασμίνα Ρεζά έχει βασικό θέμα την αντρική φιλία και ανεβαίνει στο Μικρό Παλλάς από τις 5 Οκτωβρίου σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη και μετάφραση Σταμάτη Φασουλή. Πρωταγωνιστές του έργου είναι ο Θοδωρής Αθερίδης, ο Άλκης Κούρκουλος και ο Γιώργος Πυρπασόπουλος. Στις 11 Οκτωβρίου η πολυαναμενόμενη υπερπαραγαωγή «Οι μάγισσες της Σμύρνης» έρχεται στο Παλλάς σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Τους πρωταγωνιστές του βιβλίου της Μάρας Μεϊμαρίδη ενσαρκώνουν στη σκηνή οι Σμαράγδα Καρύδη, Μαρία Καβογιάννη, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Μέμος Μπεγνής και Μελέτης Ηλίας. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος με τον εξαιρετικό του θίασο, σε μία παράσταση που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, θα βρίσκονται από 17 Οκτωβρίου, στο Θέατρο ΚΑΠΠΑ για 3η χρονιά με το επιτυχημένο «Δείπνο Ηλιθίων»! Το εμβληματικό αριστούργημα του Ρώσου συγγραφέα Άντον Τσέχωφ «Βυσσινόκηπος» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη κάνει πρεμιέρα στις 17 Οκτωβρίου στο Θέατρο Χορν, σε μία παραγωγή των Αθηναϊκών Θεάτρων. Το πολύ δυνατό καστ του απαρτίζεται από τους Θέμις Μπαζάκα, Δημήτρη Λιγνάδη, Κόρα Καρβούνη, Αθηνά Μαξίμου κ.ά. Τέλος, στις 25 του μήνα η θρυλική κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου «Χτυποκάρδια στο θρανίο» σε σκηνοθεσία Λάκη Λαζόπουλου και πρωτότυπη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι επιστρέφει στο θέατρο μετά από 56 χρόνια. Στο ρόλο της Λίζας Πετροβασίλη η Κατερίνα Γερονικολού και στο ρόλο του καθηγητή Δημήτρη Παπαδόπουλου ο Ορέστης Τζιόβας, ενώ σε ρόλους έκπληξη οι θρύλοι του ελληνικού κινηματογράφου Μάρω Κοντού, Νίκος Γαλανός και Κώστας Βουτσάς! Μαζί τους, η Σοφία Βογιατζάκη και η Νίκη Παλληκαράκη.