Ο κινηματογραφικός υπερκατάσκοπος είναι γνωστός για πολλά πράγματα, όπως το πόσο εύκολα ρίχνει τα κορίτσια, το πόσο ακόμα πιο εύκολα ξεπαστρεύει ορδές κακών και για κείνα τα βότκα μαρτίνι που κατεβάζει το ένα πίσω από το άλλο.

Ποιος ήταν όμως ο παραγωγικότερος σε αυτές τις τρεις κατηγορίες; Αναλύοντας τα 24 φιλμ του Τζέιμς Μποντ, το Bond In Numbers προσφέρει την απάντηση που όλοι ψάχναμε χωρίς να ξέρουμε ότι μας απασχολεί. Ποιος λοιπόν από τους Σον Κόνερι, Τζορτζ Λάζενμπι, Ρότζερ Μουρ, Τίμοθι Ντάλτον, Πιρς Μπρόσναν και Ντάνιελ Κρεγκ;

Ο Κόνερι, κατά πρώτο, είναι ο μακροβιότερος Μποντ, έχοντας περάσει 4.348 μέρες ως Μποντ. Όταν κυκλοφορήσει ωστόσο το 25ο φιλμ του franchise, ο Κρεγκ θα τον ξεπεράσει.

Ο Λάζενμπι έχει σκοτώσει τους λιγότερους, μόλις 5 σε μία μόνο ταινία 007. Την πρωτιά καταλαμβάνει εδώ και με διαφορά ο Μπρόσναν, με 135 σκοτωμούς σε 4 φιλμ. Ο Μουρ κατατάσσεται τρίτος με 90 φόνους. Κρατά όμως τον τίτλο του πιο ειρηνικού Μποντ, καθώς στο «The Man With The Golden Gun» (1974) «έφαγε» μόλις έναν.

Ο Μουρ δεν είχε χρόνο για σκοτωμούς, καθώς περνούσε βλέπετε τον χρόνο του δίπλα σε ωραίες παρουσίες, μετρώντας 17 ειδύλλια στις εφτά του ταινίες. Τα περισσότερα, ναι. Κατ’ αναλογία πάντως ο Λάζενμπι ήταν πιο ερωτύλος, έχοντας 3 ερωτικές συνευρέσεις σε μόλις μία ταινία. Συνολικά, όλοι οι Μποντ μέτρησαν 58 εφήμερους δεσμούς, εκεί που κανονικά έπρεπε να σώζουν τον κόσμο δηλαδή.

Όσο για το ποτό, ο Κρεγκ κρατά εδώ τα ηνία, καταναλώνοντας 85 ποτά στα τέσσερα φιλμ που έχει παίξει. Και πόσο έχουν αλλάξει όλα στην εποχή του Κρεγκ, που για την 25η ταινία θα πάρει 25 εκατ. δολάρια, εκεί που ο Κόνερι πήρε το 1962 για το πρώτο Μποντ («Dr No») 17.000 δολάρια…