Σαν σήμερα το 1946 γεννήθηκε ο Φαρόκ Μπουλσάρα. Κι αν αναρωτιέστε και τι με νοιάζει εμένα που γεννήθηκε κάποιος που τον έλεγαν… Μπουλσάρα, τότε σίγουρα δεν ξέρετε ότι μιλάμε για τον σπουδαίο… Φρέντι Μέρκιουρι των Queen.

Ο Φαρόκ Μπουλσάρα, μετέπειτα υιοθέτησε το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Φρέντι Μέρκιουρι, γεννήθηκε στη Ζανζιβάρη, ένα αφρικανικό νησί που τότε ήταν βρετανική αποικία και σήμερα μέρος της Τανζανίας.

Το παρατσούκλι «Φρέντι», το οποίο και θα κρατούσε για όλη του τη ζωή κάνοντάς τον διάσημο, «γεννήθηκε» μέσα σε ένα αγγλικό οικοτροφείο αρρένων.

Σε μικρή ηλικία ακολούθησε μαθήματα πιάνου ενώ τραγουδούσε στη χορωδία του σχολείου. Στα 12 του, προσχώρησε στο πενταμελές μουσικό συγκρότημα The Hectics το οποίο έπαιζε σε διάφορες κυρίως σχολικές εκδηλώσεις.

Το 1964 ο Φρέντι, μαζί με την οικογένειά του, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη γενέτειρά τους. Η οικογένεια εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο, όπου σπούδασε γραφιστική κάνοντας συγχρόνως τα πρώτα του μουσικά βήματα με το συγκρότημα Wreckage.

Ο Φαρόκ Μπουλσάρα σε επαφή με το συγκρότημα Smile. Το τρίο αυτό είχε ιδρυθεί το 1968. Τα μέλη εκτός του Στάφελ (τραγουδιστής και μπασίστας) ήταν οι Μπράιαν Μέι (κιθάρα) και Ρότζερ Τέιλορ (ντραμς).

Το 1969 έγινε τραγουδιστής του συγκροτήματος Ibex από το Λίβερπουλ. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους το συγκρότημα πήρε το όνομα Wreckage. Στις συναυλίες έπαιζαν πολλές φορές το Jailhouse Rock, που αργότερα θα έπαιζαν συχνά και οι Queen. Το 1970 είχε μερικές εμφανίσεις ως τραγουδιστής των Sour Milk Sea.

Το διάστημα αυτό οι Smile διαλύθηκαν επειδή ο Τιμ Στάφελ τους εγκατέλειψε. Στη συνέχεια, τον Απρίλιο του 1970, ίδρυσαν οι Μπράιαν Μέι, Ρότζερ Τέιλορ και Φρέντι Μέρκιουρι δικό τους συγκρότημα, το οποίο ο Μέρκιουρι ονόμασε Queen. Επίσης σχεδίασε και το λογότυπο.

Λίγο μετά από την ίδρυση των Queen (1970) πήρε το καλλιτεχνικό όνομα «Μέρκιουρι», το ρωμαϊκό αντίστοιχο του αγγελιοφόρου των θεών των αρχαίων Ελλήνων, τον Ερμή.

Η ιστορία είχε αρχίσει να γράφεται…

Δείτε ένα video από τους Queen…