Η ταινία «Όπενχάιμερ» ήταν ο μεγάλος νικητής στα Critics Choice 2024, αποσπώντας οκτώ βραβεία, μεταξύ των οποίων για την καλύτερη ταινία, τη σκηνοθεσία (Κρίστοφερ Νόλαν) και τον δεύτερο ανδρικό ρόλο (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ.). Η τελετή έγινε μία εβδομάδα μετά τις Χρυσές Σφαίρες, όπου η ταινία είχε επίσης σαρώσει τα βραβεία.

Η ταινία «Barbie» ακολούθησε με έξι βραβεία, συμπεριλαμβανομένων της καλύτερης κωμωδίας και του καλύτερου τραγουδιού («I’m Just Ken»).

Το βραβείο καλύτερης ηθοποιού πήρε η Έμα Στόουν για την ταινία «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου και το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στον Πολ Τζιαμάτι («The Holdovers»).

Οι σειρές «The Bear», «Succession» και «Beef» ήταν επίσης ανάμεσα στους νικητές, παίρνοντας το καθένα πολλαπλά βραβεία ερμηνείας και κερδίζοντας τα βραβεία καλύτερης κωμικής σειράς, δραματικής σειράς και σειράς με περιορισμένο αριθμό επεισοδίων, αντίστοιχα.

Οι σειρές «The Bear» και «Beef» κέρδιαν από τέσσερα βραβεία και η σειρά «Succession» τρία.

Η Τσέλσι Χάντλερ ήταν η οικοδέσποινα της τελετής το βράδυ της Κυριακής, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά και έγινε στο Barker Hangar της Σάντα Μόνικα. Ο Χάρισον Φορντ παρέλαβε το βραβείο καριέρας και η Αμέρικα Φερέρα τιμήθηκε με το βραβείο SeeHer.