Η αιφνίδια αποχώρηση του Λεωνίδα Κακούρη από τη θεατρική παράσταση «Βασιλιάς Ληρ», σε συνδυασμό με ένα βίντεο που δημοσίευσε ο ίδιος ο ηθοποιός μιλώντας για τοξικότητα, για 4 μήνες ασκητικής ζωής προκειμένου να καταφέρει να αρθρώσει τον βαρύ και αθάνατο λόγο του «Βασιλιά Ληρ» και για πίστη που δήλωσε σε έναν πολύ σκληρό και άτεγκτο σκηνοθέτη δημιούργησαν και εξακολουθούν να προκαλούν πολλά ερωτηματικά.

Κατά του Γιάννη Χουβαρδά, του σκηνοθέτη της παράστασης, μάλιστα υπήρξε τις τελευταίες ώρες ανάρτηση από τον Απόστολο Γκλέτσο με υπονοούμενα «Σε κάτι τύπους σαν αυτόν πόσο γιαούρτι πάει χαμένο», ενώ στην απόφαση του Λεωνίδα Κακούρη αντέδρασε ο Γιάννης Χουβαρδάς.

Το βίντεο τώρα ο Λεωνίδας Κακούρης το κατέβασε σχεδόν αμέσως, το μυστήριο, ωστόσο, γύρω από τις εικόνες αναστάτωσης που επικρατούσαν στον χώρο λες και ληστές είχαν εισβάλλει σ’ αυτόν, παραμένει.

Η επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου αναφέρει πως η παραίτηση του καταξιωμένου ηθοποιού οφείλεται σε προσωπικούς λόγους του ίδιου, ενώ ο Λεωνίδας Κακούρης δεν έχει έκτοτε κάνει καμία επίσημη δήλωση. Ωστόσο, έχουν κυκλοφορήσει και φήμες που θέλουν να έχει τσακωθεί.

Αντικαταστάτης του θα είναι ο Γιάννης Νταλιάνης και οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν ξανά στις 13 Ιανουαρίου.

Ο ρόλος του «Βασιλιά Ληρ», ήταν ένας ρόλος που ο Λεωνίδας Κακούρης ήθελε πολύ να ενσαρκώσει, γι’ αυτό και όπως ο ίδιος είχε παραδεχθεί, είχε αρχικά αποφασίσει να μην κάνει τηλεόραση τη φετινή σεζόν. Απόφασή του ήταν να αφοσιωθεί στον ρόλο αυτό, αφού για εκείνον ήταν ένας ρόλος ζωής. Τον ηθοποιό, όμως, βλέπουμε φέτος στην τηλεόραση και συγκεκριμένα στο «Ναυάγιο».

Ο Θοδωρής Ρωμανίδης μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και μεταξύ άλλων, σχολίασε για το εν λόγω περιστατικό λέγοντας: «Εδώ και σαράντα χρόνια που ασχολούμαι με τον χώρο, δεν νομίζω ότι έχει συμβεί ξανά κάτι τέτοιο. Ο άνθρωπος για να φύγει, κάποιος λόγος θα υπάρχει, γιατί μέχρι και σήμερα δεν έχει ακουστεί κάτι για τον συγκεκριμένο ηθοποιό, ξέρω ότι είναι πολύ συνεργάσιμος και στα σήριαλ που έχει παίξει. Το Εθνικό είναι αυτό που είναι, το τι έχει γίνει το γνωρίζουν μόνο αυτοί οι δύο άνθρωποι. Δεν γνωρίζω τον κύριο Χουβαρδά. Αυτό που έγραψε ο Λεωνίδας Κακούρης για τον Γιάννη Χουβαρδά, όπου τον χαρακτήρισε σκληρό, έχει ακουστεί πολλές φορές και όχι μόνο για τον συγκεκριμένο. Στο θέατρο πιστεύω πως δεν χωράει δημοκρατία, είσαι εκεί για να υπηρετήσεις το όραμα του σκηνοθέτη», συμπλήρωσε ο Θοδωρής Ρωμανίδης.

Στην εκπομπή Πρωινό Σου Σου, η δημοσιογράφος Μαίρη Αυγερινοπούλου έκανε μια σημαντική αποκάλυψη για τον ηθοποιό, με αφορμή το σοκαριστικό βίντεο που ανέβηκε για μερικά λεπτά στο instagram, στο οποίο είδαμε το σπίτι του ηθοποιού σε εξαιρετικά ανάστατη κατάσταση.

«Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Ο Λεωνίδας Κακούρης βγήκε εκτός ορίων γιατί πιέστηκε πάρα πολύ. Οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι έχει υποστεί πολύ μεγάλο συναισθηματικό bullying που τον έβγαλε εκτός ορίων», είπε η Μαίρη Αυγερινοπούλου και πρόσθεσε για το βίντεο Ενώ επίσης αποκάλυψε σχετικά με το βίντεο που δημοσίευσε ο Λεωνίδας Κακούρης και διέγραψε λίγο αργότερα: «Είχε γίνει ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτι στο σπίτι του, είχε καλέσει πάρα πολύ κόσμο, και ηθοποιούς και τεχνικούς από την παράσταση. Δεν είχε καλεστεί ο κύριος Χουβαρδάς. Το πάρτι κράτησε πολλές ώρες, μέχρι το πρωί και οι εικόνες είναι μετά το πάρτι».

Το θέμα είχε σχολιαστεί και χθες Πέμπτη από την δημοσιογράφο, η οποία είχε πει «Φαίνεται μία κόντρα μεταξύ του Λεωνίδα και του σκηνοθέτη».

«Γράφτηκε εν βρασμώ» ανέφερε ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος για την ανάρτηση που κατέβηκε.

«Αυτό που έχω μάθει από το επαγγελματικό περιβάλλον του Λεωνίδα Κακούρη είναι ότι έφτασε στα όριά του, δεν άντεξε άλλο, “έσπασε”, αυτό μου μετέφεραν. Υπήρχε ένταση με τον σκηνοθέτη. Υπήρξε μια διαρροή μετά την ανακοίνωση του Εθνικού ότι ο κύριος Κακούρης είχε πάθει υπερκόπωση, η ανάρτησή του όμως χάλασε αυτό το αφήγημα» ήταν οι πληροφορίες του Νίκου Γεωργιάδη.