Τα δύσκολα παιδικά χρόνια του Αμερικανού κινηματογραφικού παραγωγού, Τάιλερ Πέρι, θα παρουσιαστούν στο ντοκιμαντέρ του Amazon Prime Video «Maxine’s Bay: The Tyler Perry Story», σε σκηνοθεσία των Γκελίλα Μπεκέλε και Αρμάνι Ορτίζ. Ο Πέρι κατάφερε να χτίσει μία αυτοκρατορία στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας.

Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ είναι φόρος τιμής στην αείμνηστη μητέρα του, Γουίλι Μαξίν Πέρι, η οποία πέθανε το 2009 και ήταν η πηγή της επαγγελματικής έμπνευσης του Τάιλερ Πέρι.

Το τρέιλερ περιγράφει λεπτομερώς πώς από άστεγος θεατρικός συγγραφέας, ο Πέρι έγινε ένας από τους πιο παραγωγικούς σκηνοθέτες του Χόλιγουντ, μεγιστάνας των ΜΜΕ και επικεφαλής κινηματογραφικού στούντιο.

Στο ντοκιμαντέρ προβάλλεται η αποξενωμένη σχέση του με τον πατέρα του και η ενηλικίωσή του, όταν έβλεπε τη μητέρα του να αργοπεθαίνει, με τον αφηγητή στο τρέιλερ να αναφέρει: «Είχε μερικές φρικτές εμπειρίες που τελικά οδήγησαν στους χαρακτήρες που δημιούργησε και στη φαντασία που είχε».

Το τρέιλερ δείχνει, επίσης, ότι η ταινία εξετάζει τη συνεχιζόμενη συζήτηση για το έργο του Πέρι και εκείνους τους κριτικούς που πιστεύουν ότι οι ιστορίες του διαιωνίζουν αρνητικές εικόνες των Μαύρων ανθρώπων. «Αυτό που δεν θα κάνω είναι να αλλάξω επειδή ορισμένοι κριτικοί πιστεύουν ότι αυτό δεν είναι τέχνη» αναφέρει ο ίδιος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Αμερικανού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (AFI) που διεξάγεται από τις 25 έως τις 29 Οκτωβρίου στο Λος Άντζελες.