Φάρμακα από τον Ιατρικό Σύλλογο στις φυλακές Αυλώνα

Σε συνεργασία με το δήμο Αμαρουσίου


ΕΥ ΠΡΑΤΤΕΙΝ
13:55
31/07/2012
Φάρμακα από τον Ιατρικό Σύλλογο στις φυλακές Αυλώνα
loading

Φάρμακα πρώτης ανάγκης και αναλώσιμο υγειονομικό υλικό παρέδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στις Φυλακές Ανηλίκων στον Αυλώνα για τις ανάγκες των κρατούμενων παιδιών και εφήβων.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το δήμο Αμαρουσίου, ο οποίος για ακόμη μία φορά προσέφερε ρούχα, κομοδίνα για τις ανάγκες ένδυσης και διαβίωσης, καθώς και μπάλες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ για τις αθλητικές τους δραστηριότητες.

«Σε ένα κράτος που δεν μπορεί, είμαστε κοντά στα παιδιά που μας χρειάζονται, όχι για να αντικαταστήσουμε το κράτος, αλλά για να δώσουμε σε αυτή τη νέα γενιά μια δεύτερη ευκαιρία ζωής. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους για να ζουν ανθρώπινα και υγιεινά ως την αποφυλάκισή τους. Και ας μην ξεχνούμε ότι η φυλάκιση αυτών των παιδιών δεν εξαρτάται από τη βούλησή τους, αλλά τις περισσότερες φορές από περιβαλλοντικούς παράγοντες που επηρέασαν καταλυτικά τη διαβίωση και την επιβίωσή τους. Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους», τόνισε από τις φυλακές ο κ. Πατούλης.

Με στόχο τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που ίδρυσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε συνεργασία με το Φιλανθρωπικό οργανισμό Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών είναι κοντά σε όλες τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και προσπαθεί καθημερινά με 228 εθελοντές γιατρούς να διασφαλίσει την υγεία χιλιάδων παιδιών παραμελημένων και ανασφάλιστων. Στα πλαίσια αυτά ξεκινάει το Σεπτέμβριο Εκστρατεία Παιδικού Εμβολιασμού σε 5 σταθμούς της Αττικής, κατά την οποία προβλέπεται να καλυφθούν και οι εμβολιαστικές ανάγκες των φυλακισμένων παιδιών στην Αυλώνα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει