Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη στήριξη των αστέγων υλοποιεί η ΟΠΑΠ ΑΕ, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Κλίμακα». Όπως ανακοινώθηκε, από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο, για τους επόμενους δυο μήνες, η ΟΠΑΠ ΑΕ, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Κλίμακα», θα βρίσκεται κοντά στους άστεγους, σε μία προσπάθεια ελάχιστης συνδρομής στους ανθρώπους, που βιώνουν την πιο ακραία μορφή φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Ειδικότερα, με τη συνδρομή δεκάδων εθελοντών εργαζομένων της ΟΠΑΠ, κάθε εβδομάδα, θα μοιράζονται μπουφάν και υπνόσακοι, καθώς, και μερίδες φαγητού σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, όπου διαβιούν άστεγοι (Σόλωνος, Μοναστηράκι, Πειραιώς, Σταδίου, Πειραιάς).

Επίσης, με απόφαση του ΔΣ της ΟΠΑΠ ΑΕ, εγκρίθηκε, προς το σκοπό αυτό, η δαπάνη για 200 γεύματα κάθε εβδομάδα, καθώς και η διανομή 500 μπουφάν και 500 υπνόσακων, καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος (2 μήνες).

Όπως επισημαίνεται, η στήριξη των αστέγων εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΟΠΑΠ ΑΕ, το οποίο αναπτύσσεται συστηματικά, με στοχευμένες ενέργειες κάθε φορά, οι οποίες υπαγορεύονται και από τις ανάγκες, που διαμορφώνονται στην κοινωνία.