Το τμήμα βελτιώσεων της BMW παρουσίασε την νέα Χ1 Μ35i xDrive, ένα μοντέλο επιδόσεων που κινείται από την ισχυρότερη 4κύλινδρη μονάδα από της τελευταίας γενιάς κινητήρων με τεχνολογία πλαισίου ειδική για μοντέλο M, BMW xDrive και τοποθετείται στην κορυφή της νέας γκάμας X1.

Βασισμένη στην οδηγική απόλαυση που βρίσκεται στη φιλοσοφία των συμπαγών Sports Activity Vehicles (SAV), η νέα X1 M35i xDrive, προσθέτει δυναμισμό, ευελιξία και ακρίβεια, δηλαδή τα βασικά χαρακτηριστικά Μ. Η 4κύλινδρη κινητήρια μονάδα αποτελεί μέρος της νέας αρθρωτής γενιάς κινητήρων Efficient Dynamics του Group και χρησιμοποιεί την τεχνολογία M Twin Power Turbo αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 300 ίππων στην Ευρώπη και ακόμα υψηλότερα επίπεδα απόδοσης που φτάνουν τους 317 ίππους στις ΗΠΑ και σε άλλες επιλεγμένες αγορές.

Η νέα X1 M35i xDrive επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Η ειδική τεχνολογία πλαισίου M (συμπεριλαμβανομένης της επιλογής των φρένων M Compound) συνδυάζεται με την «έξυπνη» τετρακίνηση xDrive πετυχαίνοντας εντυπωσιακές επιδόσεις.

Ο πιο σπορ χαρακτήρας της νέας X1 M35i xDrive είναι ξεκάθαρος τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, καθώς το νέο κορυφαίο μοντέλο της γκάμας διαθέτει το είδος των αποκλειστικών χαρακτηριστικών σχεδίασης και εξοπλισμού που προορίζονταν αρχικά για τα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα δύο ζεύγη απολήξεων της εξάτμισης και τα προαιρετικά καθίσματα M Sport με φωτιζόμενο λογότυπο M.

Το συγκεκριμένο μοντέλο ανοίγει επίσης νέους δρόμους στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, όντας ένα από τα πρώτα μοντέλα που διαθέτουν το νέο iDrive με Quick Select και το Operating System 9.

Το εμπορικό λανσάρισμα της νέας X1 M35i xDrive θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2023 στις ΗΠΑ. Οι παραδόσεις στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο του 2023. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Group στο Regensburg, μαζί με όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις της νέας X1, συμπεριλαμβανομένης της αμιγώς ηλεκτρικής iX1.