Η Volvo Cars εισάγει μία σειρά αναβαθμίσεων σε όλη την γκάμα των μοντέλων της. Η πιο έκδηλη αλλαγή είναι η εξωτερική ανανέωση του αμιγώς ηλεκτρικού XC40 Recharge. Η εταιρεία αποκαλύπτει επίσης μία έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού C40 Recharge με κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Οι νέες εκδόσεις του C40 και του XC40, μαζί με όλα τα άλλα νέα μοντέλα της Volvo, θα είναι διαθέσιμες μέσω ενός concept αναβαθμισμένων επιλογών, που σχεδιάστηκαν για να κάνουν τη διαδικασία της online παραγγελίας πιο εύκολη και πρακτική. Οι πελάτες της μάρκας θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ διαφορετικών επιπέδων εξοπλισμού και να καταλήξουν στις επιλογές που καλύπτουν καλύτερα τις προσωπικές τους ανάγκες.

Με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της προηγμένης σχεδίασης και του μοντέρνου χαρακτήρα του XC40, οι σχεδιαστές της μάρκας προχώρησαν στη ανανέωση της γκάμας του. Ένας νέος εμπρός προφυλακτήρας και μία μάσκα χωρίς πλαίσιο συγχρονίζουν οπτικά το αμιγώς ηλεκτρικό XC40 Recharge με το C40 Recharge.

Volvo

Οι χαρακτηριστικοί προβολείς με το σφυρί του Θωρ, που αποτελεί την «υπογραφή» της Volvo στη σχεδίαση των εμπρός φωτιστικών σωμάτων, αναβαθμίζονται με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας pixel LED, ώστε να προσαρμόζονται αυτόματα στην κίνηση που συναντούν και να φωτίζουν αποτελεσματικά τον δρόμο χωρίς να θαμπώνουν τους άλλους οδηγούς. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να επωφελούνται από τις premium επιλογές στις επενδύσεις χωρίς δέρμα οι οποίες διατίθενται στο αμιγώς ηλεκτρικό XC40 Recharge, καθώς και από τα νέα εξωτερικά χρώματα και τις ζάντες, που προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες εξατομίκευσης.

Συμπληρώνοντας την έκδοση του C40 Recharge με τους δύο ηλεκτροκινητήρες και κίνηση σε όλους τους τροχούς, η μάρκα παρουσιάζει επίσης μία έκδοση του αυτοκινήτου με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Το C40 Recharge με κίνηση στους εμπρός τροχούς εφοδιάζεται με έναν κινητήρα 231 ίππων και με μπαταρία 69 kWh. Η αυτονομία του σύμφωνα με το πρότυπο WLTP υπολογίζεται στα 434 χιλιόμετρα, με μία πλήρη φόρτιση. Μέσω ταχυφόρτισης, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί από το 10% έως το 80% της χωρητικότητάς της σε περίπου 32 λεπτά.