Η BMW παρουσιάζει την X2 Edition GoldPlay, μια ειδική έκδοση (Sports Activity Coupé – SAC) με πολυτελές εσωτερικό και προσανατολισμένη στην οδηγική απόλαυση. Η χαρακτηριστική σχεδίαση της X2 φανερώνει τα σπορ οδηγικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και εξασφαλίζει εμφάνιση που ξεχωρίζει από το πλήθος της πολυτελούς compact κατηγορίας. 

Η X2 Edition GoldPlay θα προσφέρεται με όλες τις εκδόσεις συστημάτων κίνησης που διατίθενται για το compact SAC. Μεταξύ αυτών είναι η plug-in υβριδική X2 xDrive25e και η σούπερ σπορ X2 M35i.

Σχεδίαση

Η νέα έκδοση της γερμανικής φίρμας συνδυάζει τα αποκλειστικά εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστικά με τη σχεδίαση και τον εξοπλισμό των εκδόσεων X2 με προδιαγραφές M Sport. Η ανάρτηση M Sport με χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος κατά 10 χλστ και το σύστημα διεύθυνσης M Sport βελτιστοποιούν τις δυνατότητες του SAC σε επίπεδο δυναμικών χαρακτηριστικών. Σε αυτά προστίθενται μία μεγάλη κάτω εισαγωγή αέρα τριών τμημάτων στην εμπρός ποδιά, εμπρός και πίσω τμήματα προφυλακτήρων με ένθετα σε απόχρωση Dark Shadow, διακοσμητικά τόξα θόλων τροχών και κάτω άκρο θυρών στο χρώμα του αμαξώματος, διάκοσμος M High-gloss Shadow Line και πακέτο M Aerodynamics. Το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου χαρακτηρίζεται από την γνωστή μάσκα, με δομή πλέγματος εμπνευσμένη από αγωνιστικά αυτοκίνητα, ενώ εντυπωσιακά ένθετα κοσμούν τις ζάντες Μ των 19 ιντσών (προαιρετικά 20 ιντσών).

Εσωτερικό

Στοιχεία εξοπλισμού αποκλειστικά για μοντέλα M συνδυάζονται με καινοτόμες λεπτομέρειες για τη δημιουργία σπορ περιβάλλοντος στο εσωτερικό της X2 Edition GoldPlay. Το δερμάτινο τιμόνι M με μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών, η ανθρακί επένδυση οροφής, τα πεντάλ M από ανοξείδωτο ατσάλι, το υποπόδιο οδηγού M και το κλειδί αυτοκινήτου με χαρακτηριστικό αναγνωριστικό M υπογραμμίζουν τις σπορ επιδόσεις της ειδικής έκδοσης. Γύρω από τον πίνακα οργάνων στην πλευρά του συνοδηγού, οι διακοσμητικές ματ λωρίδες σε Dark Graphite παραπέμπουν στο φυλλοειδή διάκοσμο του εξωτερικού, ενώ για πρώτη φορά, χρησιμοποιείται μία τεχνική χάραξης μέσω λέιζερ, που εφαρμόζει το γραφικό στο μεταλλικό χρώμα Golden Mica στην επιφάνεια της λωρίδας και το στεγανοποιεί με διαφανές βερνίκι.

Ένα ακόμα αξιοσημείωτο στοιχείο του εξοπλισμού αυτής της έκδοσης είναι τα σπορ καθίσματα M με έντονα πλαϊνά στηρίγματα και ενσωματωμένα προσκέφαλα για τον οδηγό και το συνοδηγό. 

Μεγάλη γκάμα κινητήρων – Πλούσιος στάνταρ εξοπλισμός

Εκτός από το plug-in hybrid μοντέλο και την σούπερ σπορ X2 M35i – που χρησιμοποιεί έναν 4κύλινδρο κινητήρα 306 ίππων με τεχνολογία Twin Power Turbo, ένα 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport, ένα μηχανικό διαφορικό M Sport στον εμπρός άξονα και το σύστημα τετρακίνησης xDrive, οι πελάτες έχουν στη διάθεσή τους 8 ακόμα επιλογές συστημάτων κίνησης για την ειδική έκδοση. 

Η γκάμα ξεκινά από την X2 sDrive18i με ισχύ 136 ίππων και φτάνει μέχρι την  X2 xDrive25d που αποδίδει 231 ίππους και περιλαμβάνει δύο βενζινοκινητήρες και τρεις πετρελαιοκινητήρες. Ανάλογα με την έκδοση, αυτοί διοχετεύουν την ισχύ τους σε συνδυασμό με ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ένα 7τάχυτο Steptronic με διπλό συμπλέκτη, ή ένα 8τάχυτο Steptronic. Με εξαίρεση την εισαγωγική έκδοση, το σύστημα τετρακίνησης xDrive διατίθεται προαιρετικά για όλα τα μοντέλα, ενώ είναι στάνταρ στην X2 xDrive25d.

Ο διευρυμένος στάνταρ εξοπλισμός της ειδικής έκδοσης Χ2 περιλαμβάνει στοιχεία όπως προβολείς LED με ενσωματωμένη λειτουργία φωτισμού αντίξοων καιρικών συνθηκών, αυτόματη λειτουργία πίσω πόρτας, αυτόματο έλεγχο κλιματισμού δύο ζωνών και πακέτο φωτισμού (περιλαμβάνει φως λαβής πόρτας, φωτισμό εδάφους, φωτισμό εξωτερικών καθρεπτών και φως εισόδου, και επιπλέον προβολή του λογοτύπου “X2” από τον εξωτερικό καθρέπτη του οδηγού). Η άνεση, η ασφάλεια και η οδηγική ευχαρίστηση, ενισχύονται με τα Cruise Control με λειτουργία πέδησης, Park Distance Control με αισθητήρες στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου, Collision Warning με λειτουργία πέδησης πόλης, Speed Limit Display με ένδειξη απαγόρευσης προσπέρασης, σύστημα ελέγχου iDrive με αιωρούμενη οθόνη αφής 10,25 ιντσών και το προαιρετικό πλήρως έγχρωμο Head-Up Display.

Η plug-in υβριδική  X2 xDrive25e, η σούπερ σπορ X2 M35i και όλες οι υπόλοιπες εκδόσεις κινητήρων θα διατίθενται με αυτή την ειδική έκδοση από το Μάρτιο του 2022.

Νίκος Τσάδαρης