Ο επίλογος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι Ασφάλτου για το 2021, θα δοθεί με το 41ο Seajets Ράλι Παλάδιο στις 11 Δεκεμβρίου. Ο αγώνας θα έχει φέτος ως επίκεντρο τη Μάνδρα Αττικής, ενώ για ακόμη μια χρονιά, την προσπάθεια του Αθλητικού Σωματείου Start Line στηρίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς ο αγώνας βρίσκεται υπό την αιγίδα των Δήμων Μάνδρας-Ειδυλλίας & Μεγαρέων.

Οι 32 συμμετοχές – αν και λίγες – διακρίνονται για την ποιότητα τους και θα έχουν ως πεδίο αντιπαράθεσης τις ειδικές διαδρομές «Μέγαρα-Άγιος Ιωάννης», «Αλεποχώρι» και «Μελετάκι». Συνολικά οι 3 διαδρομές θα επαναληφθούν τρεις φορές, με τα σύνολο αγωνιστικών χιλιομέτρων 75,03.

Όσον αναφορά τις συμμετοχές του αγώνα, μάχη για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή θα δώσουν δυο πληρώματα από την Κρήτη. Πρόκειται για τους Γιώργο Αναπολιοτάκη – Θανάση Τσιούκα (Ford Fiesta R5) και Λευτέρη Αλυγιζάκη – Μιχάλη Χατζηδάκη (Skoda Fabia R5), με τους πρώτους να θέλουν μόλις 4 βαθμούς για να γίνουν Πρωταθλητές Ασφάλτου 2021. Αντίθετα, οι νικητές του Ράλι Παλάδιο 2019 Αλυγιζάκης – Χατζηδάκης έχουν ως μόνο στόχο τη νίκη, ευελπιστώντας σε ένα στραβοπάτημα των πρωτοπόρων στη βαθμολογία, ώστε να πανηγυρίσουν τον τίτλο.

Θα έχει και συμμετοχές ιστορικών αυτοκινήτων

Στη λίστα των συμμετοχών συναντάμε τον πρωταθλητή των αναβάσεων στην κατηγορία Ν, Παναγιώτη Κύρκο (Mitsubishi Lancer EVO), τον Ιωάννη Νομικό (Skoda Fabia S2000), τον Βασίλη Κανδηλιώτη (Mitsubishi Lancer EVO VI) και άλλους.

Μάχη θα δοθεί και για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλήματος στην κατηγορία Ν, όπου οι Δημήτρης Καζανάς – Θοδωρής Μακράκης (Mitsubishi Lancer EVO IX), οι οποίοι προηγούνται στη βαθμολογία θα προσπαθήσουν να κρατηθούν μπροστά από τους Κωνσταντίνο Κόρακα – Γιώργο Κότσαλη (Mitsubishi Lancer EVO IX), οι οποίοι θα κάνουν την τελευταία αντεπίθεση της χρονιάς.

Το 41ο Ράλι Παλάδιο, θα έχει και συμμετοχές ιστορικών αυτοκινήτων τα οποία θα μας ταξιδέψουν σε όμορφες αγωνιστικές εικόνες παλαιότερων εποχών.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00, από την πλατεία Αιόλου στην Μάνδρα και ο τερματισμός στον ίδιο χώρο, ώρα 18:59, για να ακολουθήσει στις 21:00 η απονομή Επάθλων που θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο  Μάνδρας.

Νίκος Τσάδαρης