Παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και των υποστηρικτών της διοργάνωσης, αποκαλύφθηκε χθες το συνολικό πλάνο του «ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021» που ξεκινά σε 75 ημέρες από σήμερα και προσμετρά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Ο κ. Αυγενάκης, υποδέχθηκε στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» όλους εκείνους που πίστεψαν και επέλεξαν να υποστηρίξουν το εγχείρημα της επιστροφής του αγώνα στον κορυφαίο θεσμό αγώνων ράλι, ενώ κατά την ομιλία του ανέλυσε την πορεία που προηγήθηκε της ένταξης του αγώνα στο ημερολόγιο του WRC για το 2021 και στάθηκε στο αποτέλεσμα του πλάνου του υπουργείου αναφορικά με την επιστροφή της χώρας σε αθλητικές διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας, οι οποίες θα ήταν αδύνατον να υλοποιηθούν χωρίς τις χορηγίες κορυφαίων εταιρειών από σημαντικούς επαγγελματικούς κλάδους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και στελέχη των πολλών χορηγών του «ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις», όπως ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισης, ο CEO της Toyota Ελλάς, Άρης Αραβανής, ο πρόεδρος του ΣΕΑΑ, Γιώργος Βασιλάκης, κ.ά.

Ανάμεσά στους χορηγούς και η Cosmote που θα στηρίξει ένα από τα πιο εντυπωσιακά εγχειρήματά του φετινού αγώνα. Πρόκειται για την «Cosmote 5G Athens Stage», την πρώτη ειδική διαδρομή του Ράλι Ακρόπολις 2021, μήκους σχεδόν 1 χλμ., που θα διεξαχθεί γύρω από την Πλατεία Συντάγματος!

Η εν λόγω διαδρομή θα ακολουθήσει αμέσως μετά την τελετή εκκίνησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί κάτω από την Ακρόπολη, και υπολογίζεται «ταξιδέψει την εικόνα της χώρας μας απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλο τον κόσμο», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Άλλωστε, το πέρασμα από την Αθήνα, καθώς και οι τρεις καθαρά αγωνιστικές μέρες στα βουνά της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, αποτελούν εχέγγυο για την προβολή της χώρας σε διεθνές επίπεδο, κάτι που αποδεικνύεται και με την αμέριστη συμβολή του ΕΟΤ.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του «εθνικού μας αγώνα» αποκαλύφθηκε το νέο λογότυπό του, που σχεδιάστηκε με γνώμονα τη διαχρονικότητα. Συμπαγές και δυναμικό, αντλεί το σχήμα του από έναν συνδυασμό των γραμμάτων «A» και «R» του λατινικού αλφαβήτου, που αποτελούν τα αρχικά της ονομασίας του αγώνα.

Τέλος, από σήμερα βρίσκεται στον «αέρα» η ιστοσελίδα www.acropolisrally.gr, που είναι και το πλέον έγκυρο μέσο για όλες τις σχετικές με το Ράλι Ακρόπολις πληροφορίες.

Νίκος Τσάδαρης