Η Kia αποκάλυψε τις πρώτες επίσημες teaser εικόνες του ολοκαίνουργιου Sportage 5ης γενιάς. Το μοντέλο αναμένεται να αποκαλυφθεί τον Ιούλιο στην Κορέα και έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει νέα σημεία αναφοράς στην κατηγορία του. Τον Σεπτέμβριο και για πρώτη φορά στην 28χρονη ιστορία του μοντέλου, η Kia Europe θα παρουσιάσει μια ειδική ευρωπαϊκή έκδοση του Sportage.

Η νέα σχεδιαστική γλώσσα της Kia, η Opposites United, που αποκαλύφθηκε νωρίτερα φέτος, αποτελεί τον πυρήνα του design του Sportage, επηρεάζοντας κάθε πτυχή της εμφάνισης και του χαρακτήρα του. Οι πρώτες εικόνες δίνουν μια αρχική αίσθηση της αποφασιστικής και πρωτοποριακής παρουσίας του SUV με τη νέα σχεδιαστική κατεύθυνση.

Το νέο Sportage έχει δυναμική αλλά και κομψή σιλουέτα. Στα αξιοσημείωτα νέα στοιχεία του περιλαμβάνονται οι καθαρές και έντονες γραμμές που χαρακτηρίζουν τις επιφάνειες. Το εμπρός μέρος αποτελεί μια άμεση και σαφή δήλωση, με μια μεγάλη μαύρη μάσκα που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του. Πίσω οι μυώδεις γραμμές των ώμων συγκλίνουν ομαλά, ώστε να συναντήσουν τα λεπτά φώτα ημέρας, που πλαισιώνουν το νέο λογότυπο της μάρκας.

Το σκίτσο του εσωτερικού αποκαλύπτει έναν χώρο προσανατολισμένο προς τον οδηγό που διαθέτει χαρακτήρα, ποιότητα και καινοτόμο τεχνολογία, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται μια όμορφη, ενσωματωμένη καμπύλη οθόνη.
Περισσότερες λεπτομέρειες της έκδοσης του νέου Sportage για την Ευρώπη θα παρουσιαστούν τις επόμενες εβδομάδες.

Νίκος Τσάδαρης

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.