Ανοίγουν επτά νέοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Αντιστοιχεί ένας σε κάθε περιφερειακή ενότητα της Κεντρικής Μακεδονίας


AUTO
20:28
07/09/2020
Ανοίγουν επτά νέοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
3
loading

Κάθε μια από τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας θα φιλοξενεί από έναν νέο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, επτά στο σύνολο, οι οποίοι πρόκειται να λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα.

Σήμερα, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, υπογράφτηκε η σύμβαση συνεργασίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με ιδιωτική εταιρεία για την προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία, συντήρηση και επισκευή φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, και όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, γίνεται ουσιαστικά ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και της ποιότητας ζωής στην πόλη, τη μείωση της ρύπανσης του αέρα και τον περιορισμό του θορύβου.

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ήδη λάβει την απόφαση να εκσυγχρονίσει το στόλο της με ηλεκτρικά οχήματα για τις υπηρεσιακές της ανάγκες, ενώ παράλληλα αναπτύσσει ένα αξιόπιστο δίκτυο υποδομών που καλύπτει τόσο την ευρύτερη περιοχή όσο και τους διερχόμενους οδηγούς σε ανάγκες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ταυτόχρονα, δημιουργεί το υποστηρικτικό πλαίσιο, ώστε το σύνολο των επτά περιφερειακών της ενοτήτων και των 38 δήμων να ανταποκριθούν ταχύτατα στην πρόβλεψη της σχετικής νομοθεσίας για εκπόνηση Σχεδίων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) για τη χωροθέτηση σημείων στάθμευσης και επαναφόρτισης, ενισχύοντας, στηρίζοντας και προωθώντας την ηλεκτροκίνηση στην ευρύτερη περιοχή.

Οι φορτιστές θα εγκατασταθούν στη Θεσσαλονίκη στη βίλα Αλλατίνη, στην Ημαθία στο κτίριο των τεχνικών υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας καθώς και στα διοικητήρια του Κιλκίς, της Έδεσσας, της Κατερίνης, των Σερρών και του Πολυγύρου.

Ήδη λειτουργεί φορτιστής στο νέο κτίριο υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Giorgis

    Ένα βασικό ζητούμενο είναι η ισχύς των ταχυφορτιστών να είναι τέτοια που να μπορούν να την εκμεταλλευτούν τα ηλεκτρικά με ανάλογη ικανότητα φόρτισης. Ειδικά στις εθνικές οδούς είναι επιβεβλημένο να υπάρχουν ταχυφορτιστές των 250 KW και άνω. Όταν κάνει ταξίδι κάποιος πρέπει σε μερικά λεπτά να φορτίζει αρκετά για να καλύψει 250-300 χλμ., μέχρι την επόμενη στάση του δηλαδή. Μόνο έτσι θα εξαπλωθεί η ηλεκτροκίνηση.

  2. avatar Μπράβο!!!!!!!

    Πολύ καλό αυτό!!!!!

  3. avatar Giorgis

    \"σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων για ηλεκτρικά οχήματα\" Δηλαδή για τι άλλο θα μπορούσε να ήταν?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει