H Nissan δίνει «γεύση» από την ιαπωνική φιλοξενία στην CES 2020, με εκθέματα που δείχνουν το όραμα της εταιρείας για το μέλλον της κινητικότητας: από το ηλεκτρικό, πρωτότυπο crossover Ariya, έως το παγωτατζίδικο μηδενικών εκπομπών και το αυτοκατευθυνόμενο μπαλάκι του γκολφ.

Το Ariya Concept, το πρωτότυπο όχημα που συνδυάζει προηγμένες τεχνολογίες σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα EV, θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στη Β. Αμερική, στη συγκεκριμένη εμπορική έκθεση του Λας Βέγκας. Το crossover με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων ενσαρκώνει το όραμα του Intelligent Mobility, αντιπροσωπεύοντας μια εκτεταμένη γκάμα τεχνολογιών και υπηρεσιών που υπόσχεται σε οδηγό και επιβάτες μια καινοτόμο οδηγική και ιδιοκτησιακή εμπειρία, στο μέλλον.

Προκειμένου να δείξει ότι οι τεχνολογίες αυτές είναι αληθινές, η Nissan τις «έβγαλε» από το αυτοκίνητο, αναπτύσσοντας δημιουργικούς τρόπους χρήσης τους. Σε αυτό το πλαίσιο, η ιαπωνική εταιρία τις παρουσιάζει στη CES έτσι, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να βιώσουν αυτές τις εμπειρίες,  μέσα από καθημερινές, διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Ο σχεδιασμός και η διάταξη του εκθεσιακού χώρου της μάρκας, ακόμη και το άρωμά του (μια φινετσάτη μυρωδιά από περγαμόντο και πράσινο τσάι), θα αντικατοπτρίζουν την παραδοσιακή ιαπωνική φιλοξενία και την προσοχή στη λεπτομέρεια.

Στα κυριότερα εκθέματα της Nissan στην CES, περιλαμβάνονται:

  • Το Ariya Concept, ηλεκτρικό crossover.
  • Το μηδενικών εκπομπών βαν-παγωτατζίδικο, που συνδυάζει ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, μπαταρίες δεύτερου κύκλου για την αποθήκευση ενέργειας, καθώς και παραγωγή ενέργειας από τον ήλιο. Ο ηλεκτροκινητήρας του τροφοδοτείται από μία μπαταρία 40 κιλοβατώρων.
  •  Το ProPILOT μπαλάκι του γκλοφ. Στο μικρό, πράσινο γήπεδο που θα υπάρχει στον εκθεσιακό χώρο, μια κάμερα θα ανιχνεύει τη θέση της μπάλας και της τρύπας του γκολφ. Η τεχνολογία ανίχνευσης και ένας εσωτερικός ηλεκτρικός κινητήρας εξασφαλίζει ότι το μπαλάκι θα είναι εντός πορείας με στόχο το κύπελλο.
  • Η «αστραπιαία» selfie. Μπορεί οι επισκέπτες της CES να μην είναι σε θέση να οδηγήσουν το αυτοκίνητο της Formula Ε στο περίπτερο της μάρκας, αλλά θα μπορούν να «αναδημιουργήσουν» τη συναρπαστική εμπειρία. Με τη βοήθεια ανεμιστήρων υψηλής ισχύος και ειδικών εφέ, το περίπτερο Power Selfie καταγράφει ένα σύντομο βίντεο που μιμείται την επιτάχυνση του 100% ηλεκτρικού αγωνιστικού αυτοκινήτου, από 0 έως 100 km/h, σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα. Με αυτόν τον τρόπο οι επισκέπτες θα μπορούν να δημιουργήσουν ένα GIF, που μοιάζει σαν να οδηγούν στην πίστα!
  • Το αγωνιστικό της Formula E.
  • Το Leaf e+. To καταξιωμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην έκδοση που προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία.

Η  CES 2020 ξεκινά σήμερα (07/01), στο Συνεδριακό Κέντρο του Λας Βέγκας και θα διαρκέσει έως και τις 10 Ιανουαρίου 2020.

Νίκος Τσάδαρης