Ο πρόεδρος της Daimler, Dieter Zetsche σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι σκέφτεται να παραχωρηθεί στο εργοστάσιο της Nissan στο Μεξικό, το δικαίωμα να κατασκευάζει τη CLA.

Αυτό, όπως ανέφερε, θα αποφασιστεί οριστικά τον ερχόμενο Ιανουάριο, παράλληλα με το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ.

Η πρώτη γενιά της CLA, η οποία θα λανσαριστεί το φθινόπωρο, έχει κατασκευαστεί στην Ουγγαρία. Αν τώρα ευοδωθεί η καινούργια συνεργασία, τότε η Nissan θα αναλάβει να φτιάξει την επόμενη γενιά της CLA από το 2018, στη γραμμή παράγωγής της, στο Aguascalientes.

Άλλωστε, οι υπεύθυνοι της ιαπωνικής φίρμας, έχουν τονίσει παλιότερα ότι κοντά στα μοντέλα της Infiniti, που κατασκευάζονται στο Μεξικό, επιθυμούν να επεκτείνουν τη γραμμή παραγωγής και για άλλα τέτοια μεγάλα και πολυτελή οχήματα, όπως της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Εξάλλου, μια τέτοια πιθανότητα θα βοηθούσε πολύ τις πωλήσεις της Daimler στην Αμερική, καθώς η εισαγωγή οχημάτων είναι πολύ ακριβότερη από την επιτόπια συναρμολόγηση.

Είναι κάτι που η Daimler εξετάζει σοβαρά, αφού επιθυμεί να μειώνει διαρκώς τα κόστη παραγωγής άρα και τιμής, όπως έκανε αντίστοιχα με την πλατφόρμα της CLA, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί επίσης στην B-Class, στο crossover GLA και στην A-Class.

Πηγή: autotriti.gr